Népszava-interjú az MSZP elnökével: szóba sem került Bangóné patkányozása

TÓTH Bertalan
Budapest, 2019. február 16. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke beszédet mond az MSZP kongresszusán, ahol a párt európai parlamenti (EP-) listájáról és választási programjáról döntenek a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Úgy készített interjút a Népszava Tóth Bertalan szocialista pártelnökkel, hogy egy pillanatig sem érintette Bangóné Borbély Ildikó patkányozását, és az MSZP patkányirtó videóját. A pártmédia tehát a legnagyobb rendben letudta a beszélgetést, az MSZP elnöke így bátran, minden akadály nélkül beszélhetett nagy álmáról, a mostanra már megvalósíthatatlanná vált közös listáról.
Vágólapra másolva!

Még mielőtt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője és kampányfőnöke bejelentette, hogy pártja leszedi a Fidesz szavazóit becsmérlő patkányirtós videót, a Népszava hasábjain felbukkant egy interjú Tóth Bertalan pártelnökkel. Az ember azt gondolta volna, hogy a beszélgetés tele lesz Bangóné patkányozásával kapcsolatos kérdéssel - például, hogy Tóth lemondatná-e gyűlölködő párttársát, mi a véleménye az utóbbi idők egyik legnagyobb belpolitikai botrányáról - ehelyett azonban az alábbi fajsúlyos kérdéseket érintették a felek:

  • 2019-ben is belépne-e Tóth Bertalan az Európai Unióba?
  • Hogyan látja Tóth Bertalan a társadalmi egyenlőtlenségek szerepét a nagyvilágban?
  • Az osztrákokra fókuszálna-e Tóth Bertalan, ha a jövedelmek kerülnek szóba?

Ha valakit esetleg nem vitt volna el az izgalom, és eljutott az utolsó előtti kérdéshez, megtudhatta, mit gondol Tóth a közös listáról. Akármilyen meglepő, azt, hogy szükség lett volna rá: nemcsak azért, mert ő találta ki, hanem amúgy is. "Egyértelműen a közös lista lett volna a legjobb megoldás. Az MSZP és a Párbeszéd által létrehozott piros-zöld szövetség mindent megtett ennek érdekében, létrehozta az egyetlen közös listát, amihez csatlakoztak civilek – de a többi ellenzéki párt úgy döntött, a külön indulás a legkedvezőbb számára" – fogalmazott a politikus, aki egyúttal aggodalmát fejezte ki az ellenzéki kispártok szereplésével kapcsolatban. "... Még a kis pártok is meg akarják méretni a támogatottságukat. Ezt kockázatosnak tartom, de drukkolok nekik!" - magyarázta a pártelnök. A pártmédia tehát a legnagyobb rendben letudta a beszélgetést,

Tóth Bertalan úgy tudott nyilatkozni, hogy egyetlenegy betű erejéig sem kellett Bangóné patkányozásával és pártjának patkányirtós videójával foglalkoznia.

Mint ismert, múlt hét pénteken párt- és frakciótársa a Fidesz szavazóit patkányoknak minősítette az ATV-ben, az MSZP pedig egy patkányozós videóval állt elő. A szocialista politikus és pártja ezzel mintegy hárommillió magyar embert sértett meg, a Népszavát a jelek szerint nem különösebben dobta meg a dolog.