Az ENSZ egyik tisztviselője semmibe veszi a magyar bíróságot

Budapest, 2019. január 17. A 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen jó hírnév megsértése miatt indított polgári perének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 17-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ENSZ egyik funkcionáriusa semmibe veszi a magyar bíróságot és a magyar jogállamot, amikor az Ahmed H. ügyében hozott ítéletet kritizálja.
Vágólapra másolva!

Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját arról kérdezték kedden az M1 aktuális csatornán, hogy Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek küldött levelében azt írta, a terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon. A biztos kritikával illette a magyar törvényeket és az eljárást, valamint úgy vélte, a férfi nem terrorista, és sérültek az emberi jogai.

A 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen jó hírnév megsértése miatt indított polgári perének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 17-én Forrás: MTI/Mónus Márton

Bakondi György úgy fogalmazott: ez a biztos „a Soros-birodalom szoros szövetségese”.
Szerinte az ENSZ biztosa meglepő kijelentést tett, hiszen a bíróságok jogerős döntését általában nem szokták vitatni, és a bíróság börtönbüntetésre ítélte Ahmed H.-t terrorcselekmény elkövetése miatt.

Ezt a kijelentést a kormány a lehető leghatározottabban visszautasítja.

Reméli, hogy a levélben megfogalmazott állítások a biztos magánvéleményét tükrözik, nem az ENSZ migrációs paktumának valamilyen folyományát jelentik.

Megjegyezte azt is: Ahmed H.-t jelenleg nem tudják hova utaztatni, volt tartózkodási helye, Ciprus nem akarja befogadni, ahogy más országok sem.

A szír férfit a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt ítélték öt év börtönre.