A jogerősen elítélt Ahmed H. terroristát vette védelmébe az ENSZ biztosa

Ahmed H. Röszke
Ahmed H. Röszkén
Vágólapra másolva!
Az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa, Fionnuala Ní Aoláin levelet írt a magyar külügyminiszternek, amely szerint az elítélt szír terrorista, Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon. Minderre a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt közölte, hogy felháborító és abszurd az ENSZ biztosának levele, a magyar törvények világosak, és a magyar emberek biztonságát szolgálják.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn számolt be arról, hogy Judith Sargentini után az ENSZ is a terrorista Ahmed H. mellé állt a magyar emberekkel szemben. Az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa, Fionnuala Ní Aoláin ugyanis levelet írt a magyar külügyminiszternek, amely szerint Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon - közölte a külügyminisztérium.

Az ENSZ biztosa kritizálja a magyar törvényeket és a magyarországi eljárást, illetve azt is, hogy a magyar kormány a nemzeti konzultációban egy szerinte „rágalmazó kampányban" használta fel Ahmed H.-t.

Az ENSZ biztosa szerint a terrorizmusra vonatkozó magyar törvények sértik az emberi jogokat, így tehát Ahmed H., vagy ahogy a levélben szerepel Mr. Hamed nem terrorista - közölte a KKM.

Részlet a levélből, amiben az szerepel, hogy Ahmed H. nem terrorista Forrás: Origo

A minisztérium szerint felháborító és abszurd az ENSZ biztosának levele.

- olvasható a közleményben.

Ebben a részben is Fionnuala Ní Aoláin próbálja mentegetni Ahmed H.-t. Az ENSZ embere szerint nem történt terrorcselekmény Forrás: Origo

Az ENSZ biztosát Soros György emberének tekintjük, hiszen a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik vezetője.

- közölte a külügyminisztérium.