Tamás Gáspár Miklós lemondatná a patkányozó Bangónét

Bangóné Borbély Ildikó
Budapest, 2019. február 20. Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő felszólal a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Bangóné Borbély Ildikó lemondását kérte Tamás Gáspár Miklós baloldali filozófus legfrissebb írásában. Úgy látja, nem megbocsátható az MSZP részéről az, hogy nem követelte azonnal Bangóné lemondását. Mint ismert, az MSZP képviselőnője egy múlt heti tévéműsorban közel hárommillió embert patkányozott le azzal, hogy arra a kérdésre, hogy miért nő a Fidesz népszerűsége, azt felelte, sok a patkány Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus egy múlt heti tévéműsorban „lepatkányozott” közel hárommillió választópolgárt. Pártja, az MSZP nem határolódott el az országgyűlési képviselőtől, ő maga pedig nem mondott le a mandátumáról. Tamás Gáspár Miklós (TGM), a baloldali értelmiség utolsó bástyája négy napig hallgatott a Bangóné-ügyben, hétfőn azonban – megtörve a csendet – írt Bangóné patkányozásáról – írta a 888.hu.

Tamás Gáspár Miklós szerint is távoznia kell Bangóné Borbély Ildikónak a patkányozás miatt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A filozófus azt írta:

De az, hogy az MSZP nem követelte abban a szempillantásban Bangónétól (ahogyan követelte az ellenzéki mozgalmak és baloldali sajtó egy része, nagyon helyénvalóan), hogy távozzék, alig (vagy egyáltalán) nem megbocsátható – tette hozzá. TGM szerint nem hivatkozhatnak ellenfeleik vétkeire, meg semmi másra se. Úgy látja, ebben az esetben jobboldali honfitársaink – tiszteletre méltó ellenfeleink – fölháborodása teljesen jogos. Ami engem illet, én bocsánatot kérek – zárta írását.