Aktivistákat utaztat a Jobbik, hogy legyen vendég a lakossági fórumokon

Vágólapra másolva!
Új szint a lakossági fórumok történetében: a Jobbik helyi pártemberei délelőtt még kaposváriként gyűjtöttek aláírásokat, délutánra már kercseligetiként figyeltek a lakossági fórumon. 
Vágólapra másolva!

Mintha a jobbikos politikusok mostanában úgy határoztak volna, akármi van, fotókkal kell tudósítaniuk aktuális lakossági fórumaikról, így akkor is, ha azon csak páran lézengenek. Kevesebb mint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt teljesen értelmetlennek, indokolatlannak és feleslegesnek tűnik olyan képeket mutogatni, amelyen a pártrendezvénynek otthont adó helyszín kong az ürességtől, ehhez képest a jobbikos politikusoktól naponta érkeznek ilyen jellegű beszámolók. Így többek között a választók első kézből csodálhatták meg, ahogyan két miskolci hallgatta a párt EP-listájának első három helyezettjét (és az önkormányzati képviselőt), vagy ahogyan a DK-s Vadai Ágnes mérsékelt érdeklődés mellett tartott előadást a jászberényi Jobbik meghívására. Az eddig is érezhető volt, hogy a kettős pártszakadást követően nem a lakossági fórumozás lett a Jobbik fő erőssége, arra azonban nem sokan gondoltak volna, ami vasárnap Kaposvár környékén történt.

Trükkös jobbikos lakossági fórum Kercseligeten

Ugyanis Ander Balázs jobbikos képviselő és helyi erőkből álló csipet-csapata magyar politikatörténeti kuriózumként bemutatta a széles nyilvánosságnak

a lakossági fórumot tartó trükköt.

A csel kiindulópontja az volt, hogy az emberek személyes meghallgatásával kampányoló Ander vasárnapra két programot hirdetett meg, egy kaposvári aláírásgyűjtést és egy kercseligeti lakossági fórumot. Ebben még semmi kunszt nincs, abban viszont már annál inkább, hogy a két rendezvény résztvevői között gyanúsan nagy volt az átfedés. Érdemes a kercseligeti gyűlésről indítani, itt a politikus közösségi oldalára feltöltött fotónak köszönhetően egy átfogóbb képet lehet kapni arról, kik érdeklődtek a kistelepülésen a Jobbik programja iránt.

Forrás: Facebook

Ahogy látható, Anderral együtt mindössze kilencen gyűltek össze fórumozni, szembetűnő ugyanakkor, hogy a résztvevők egy része mintha ismerős lenne valahonnan. A fehér pólós jobbikos feltehetően onnét, hogy pár órával azelőtt még a jobbikos aláírásgyűjtő standot felügyelte, csak akkor még szürke pulóverben. Délutánra viszont hirtelen Anderra teljes átéléssel figyelő lakossági fórumozóvá változott.

Forrás: Facebbok

A lila pufidzsekis férfival is valami hasonló történhetett, de ő még a látszatra sem adott, ugyanabban a ruházatban szólította meg a kaposváriakat, mint ahogy kercseligeti lakosként figyelt az előadást tartó jobbikos politikusra.

Forrás: Facebook

Szintén itt is, ott is megjelent a mosolygós, szürke pulóveres fiatalember, akiből délutánra kockásinges fiatalember lett.

Forrás: Facebook