A halálra égett méhészmester felesége kivetette magát az ablakon - képek

2019.04.26. 10:59

Egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült a Heves megyei Novajon csütörtökre virradóra keletkezett lakástűzben, ennyit tudtunk tegnap. Ma reggelre kiderült, hogy az egyik neves méhész családjával történt tragédia. A férfi meghalt a tűzben. A felesége csak azért nem, mert kiugrott az emeleti ablakon. A gyerekeik nem voltak otthon.

Egy emeletes családi ház földszintje gyulladt ki Novajon, és valami fel is robbant. József, aki évente öt-tíz tonna műlépet készített, itt aludt szerda éjjel, a felesége pedig az emeleten.

Katalin arra ébredt, hogy ég a szobája.

Az egri és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínreForrás: Katasztrófavédelem/Nagy Csaba

Látta, hogy az ajtó felé nem menekülhet, ezért kiugrott az ablakon.

Azt hallottuk, hogy lezuhant, de a brutális ütés ellenére azonnal felült, és még volt annyi lélekjelenléte, hogy valahogy átbotladozzon a szomszédba segítséget kérni

– mondta a Borsnak egy szemtanú.

Forrás: Katasztrófavédelem/Nagy Csaba

Miközben a lángok egy melléképületre és két autóra is átterjedtek, a háziasszonyt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Az állapota már stabil. A lányuk és a fiuk nem volt otthon. A falusiak azt mondták, a nagyszülőknél aludtak ezen az éjszakán.

„Szörnyű lett volna, ha Jázmin vagy Bálint otthon vannak, ki tudja, mi történt volna. Kata biztosan megpróbálta volna őket kimenteni, bármikor az életét adná a gyerekekért. Azt hallottuk, hogy már tudják, mi történt a szüleikkel. Bele sem merünk gondolni, mit érezhetnek

– közölte az egyik ismerősük, és azt is elárulta,

hogy a házaspárnak megromlott a viszonya, már a válást tervezték.

Forrás: Katasztrófavédelem/Nagy Csaba

A falusiak arra gyanakodnak, hogy talán nem véletlenül keletkezett a tűz, de egyelőre semmi sem biztos. Még vizsgálják a szakértők, mi történt, lehetett-e szándékos gyújtogatás. Eközben a helyi önkormányzat gyűjtést szervez a családnak.