Emmi: A Soros-hálózat és az ellenzék kampányakciója a mai demonstráció

2019.04.26. 16:20

A Független Diákparlament (FDP) és más szervezetek mai Kossuth téri akciójára és ellenzéki nyilatkozatára közleményben reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Emmi a mai délutáni demonstrációra úgy reagált, hogy

az a Soros-hálózat és az ellenzék kampányakciója.

Négy héttel az EP-választás előtt a Soros-szervezetek, Gyurcsányék és a többi ellenzéki párt fűti az indulatokat” – írta közleményében a minisztérium, szerintük

az ellenzék megint politikai kampányakciókhoz akarja felhasználni a diákokat.Úgy látják, indokolatlan a megmozdulás, hiszen a jelenlegi kormány az első, amelyik segíti a fiatalok nyelvtanulását, és jelentős anyagi terhet vett le a szülők válláról azzal, hogy ingyenessé tette az első sikeres nyelvvizsgát, és bevezeti a kétszer kéthetes ingyenes külföldi nyelvtanfolyamokat.

Nem ez az első alkalom, hogy az FDP a minisztérium ellen szervez tüntetést. 2017 szeptemberében a szervezet tagjai egy meglehetősen agresszív megmozdulást terveztek, aminek keretében blokád alá szerették volna venni a minisztérium épületét. Az akció sikertelenül végződött, mivel csupán páran jelentek meg a diákcsoport felhívására. Hasonló eredménnyel zárult a tavaly áprilisi választás előttre meghirdetett tiltakozásuk, mindössze pár száz ember gyűlt össze a kormányt és az Emmit ostorozni. Nem mellesleg az FDP volt az a szervezet, amely közvetlenül az országgyűlési választást megelőzően fórumot biztosított az ellenzéki pártoknak, nem titkoltan azzal a céllal, hogy közös platformra terelje őket. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK