Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten vasárnap, több hidat is lezárnak

Budapest, 2017. április 22. Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás az Id. Antall József rakparton 2017. április 22-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Kerékpáros felvonulás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz vasárnap Budapest I., II., III., V., VI., IX., XI., XIII. és XIV. kerületében. Az időszakos lezárások érintik a többi közt az Árpád hidat, a Margit hidat, a Petőfi hidat, a Hősök terét, valamint a pesti és a budai alsó rakpartot.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján azt írta, tilos lesz megállni vasárnap 21 óráig a főváros VI. és XIV. kerületében a Konrad Adenauer úton, a Kós Károly sétány és a Zichy Mihály út között, valamint az Andrássy út szervizútján, az Oktogon és az Eötvös utca között.

Az I bike Budapest kerékpáros felvonulás az Id. Antall József rakparton 2017. április 22-én Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szakaszosan és időszakosan lezárják vasárnap 15 órától a Margitsziget központi út - Árpád híd - Tavasz utca - Árpád fejedelem útja - Üstökös utcai lehajtó - Margit híd északi oldala - Jászai Mari tér - pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Petőfi híd északi oldala - Goldmann György téri lehajtó és Bertalan Lajos utcai lehajtó - budai alsó rakpart - Döbrentei tér - Attila út - Alagút - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca - Deák tér - Andrássy út - Hősök tere - Kós Károly sétány - Konrad Adenauer út - Olof Palme sétány - Zichy Mihály útvonalat.

Az I bike Budapest kerékpáros felvonulás szervezői az esemény honlapján azt írták,

a tavaszi biciklis fesztivál és demonstráció vasárnap 15 órakor indul a margitszigeti Nagyrétről.

Lezárt hidakon és rakpartokon haladnak át, érintik Óbudát, az Alagutat, a Lánchidat, majd az Andrássy úton keresztül a Hősök terénél érkeznek a Városligetbe, ahol programok, zene, piknik és nagy bringaemelés várja a résztvevőket.

Az idei önkormányzati választásokra készülve 12 pontban írták le, milyen bringabarát fejlesztéseket javasol a Kerékpárosklub a következő ötéves önkormányzati ciklusban a kerékpározás terjedéséhez.