Márki-Zay Péter jogerősen is elvesztette a kórházpert

2019.04.23. 18:49

A hódmezővásárhelyi polgármesternek 15 napon belül 800 ezer forintot kell fizetnie a kórháznak, valamint nyilvánosan bocsánatot kell kérnie az általa irányított városban működő intézményre tett valótlan kijelentései miatt a megyei napilapban.

Kedden véget ért másodfokon az a per, amit a kórház indított Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester ellen jó hírnév megsértése miatt – jelentette ki Kallai Árpád igazgató a bírósági döntés után tartott sajtótájékoztatóján, amiről a Promenad.hu számolt be.

A hódmezővásárhelyi intézmény vezetője elmondta, hogy a Szegedi Ítélőtábla megállapította, hogy még egy polgármester sem hazudhat, és nem sértheti meg egy kórház, valamint az ott dolgozó több száz asszisztens, nővér és doktor hírnevét.

Márki-Zay PéterForrás: Origo

Kallai Árpád szerint a jövőben sem tűrik el, hogy megsértsék a jó hírnevüket.

A bíróság jogerősen kimondta, hogy Márki-Zay Péter nem mondott igazat, amikor a kórházat bírálta, és azt mondta, hogy aki az intézményünkbe bemegy, az az életét kockáztatja.

A kórházigazgató szerint példátlan az, hogy ma Magyarországon egy polgármester igaztalan állítást tesz a saját városában működő kórházra. Ezt Márki-Zay Péter a saját politikai céljaiért tette, nem számolva a következménnyel – hangsúlyozta Kallai.

Hozzátette, valamennyi dolgozónk kiállt a kórház mellett, ezért mindenkinek megköszönöm, hogy még ezekben a nehéz időkben is lelkiismeretesen végezte a munkáját.

Várják tehát Márki-Zay Péter bocsánatkérését, és a 800 ezer forintot, amit a betegellátás fejlesztésére fordítanak.