Szijjártó Péter: A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Srí Lanka, terror, templomokban robbantottak, 2019.04.21.
A member of the Sri Lankan security forces stands next to a broken Virgin Mary statue at St. Anthony's Shrine following a bomb attack in Kochchikade in Colombo on April 21, 2019. - The toll in a series of eight blasts in Sri Lanka on April 21 has risen to at least 207, with over 450 people wounded, police spokesman Ruwan Gunasekera said. (Photo by ISHARA S. KODIKARA / AFP)
Vágólapra másolva!
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban az M1 aktuális csatornának.
Vágólapra másolva!

A miniszter hangsúlyozta, hogy mélységesen elítélik ezt a támadást, amely ismét bebizonyította, hogy

a terrorszervezetek támadásainak kiemelt célpontjává váltak a hívők közösségei, ezen belül is elsősorban a keresztények.

A terroristák ezúttal misék alatt támadtak a hívekre, ami rendkívül gátlástalan cselekedet.

Szijjártó Péter együttérzéséről biztosította az áldozatok családtagjait.

Forrás: AFP/Ishara S. Kodikara

Elmondta, hogy a merényletben esetleg érintett magyar állampolgárok számára vészhelyzeti telefonvonalat létesítettek, aminek száma a konzuli szolgálat honlapján megtalálható.

A magyar hatóságok hét, Srí Lankán tartózkodó regisztrált magyar állampolgárról tudnak, nekik nem esett bajuk.

A miniszter azt kéri a térségbe utazóktól, hogy regisztráljanak a konzulátusi szolgálat honlapján, adják meg a tartózkodási helyüket, hogy baj esetén minél hamarabb segítséget kaphassanak a magyar hatóságoktól.

Húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán 8 robbantásos merénylet történt, ezek közül három keresztény templomban, négy pedig szállodában.

A jelenlegi adatok szerint több mint 200 halálos áldozata és félezer sérültje van a támadássorozatnak.

A Srí Lanka-i kormány országos kijárási tilalmat rendelt el vasárnap kora estétől hétfő reggelig.