Halálos légi baleset Máriahalomnál

Máriahalom, 2019. április 20. Lezuhnat girokopter roncsai a Komárom-Esztergom megyei Máraihalom és Epöl közötti mezőgazdasági területen 2019. április 20-án. A balesetben az 56 éves pilóta meghalt. A helikopterhez hasonló girokopter felső „propellere” forgószárny, amelyet a hátsó propeller szele és a menetszél hajt. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy légi jármű, egy girokopter a Komárom-Esztergom megyei Máriahalom térségében, a pilóta meghalt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján szombaton.
Vágólapra másolva!

Az első adatok szerint déltájban, felszállás után nem sokkal zuhant le a girokopter Epöl és Máriahalom között - tette közzé a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A gépet vezető 52 éves pilisszántói férfi a helyszínen meghalt, a girokopteren csak ő utazott.

Lezuhnat girokopter roncsai a Komárom-Esztergom megyei Máraihalom és Epöl közötti mezőgazdasági területen 2019. április 20-án. A balesetben az 56 éves pilóta meghalt. A helikopterhez hasonló girokopter felső „propellere” forgószárny, amelyet a hátsó propeller szele és a menetszél hajt. Forrás: MTI/Lakatos Péter

A girokopter hasonlít a helikopterre, de nem az. Ennek a légi járműnek a felső "propellere" forgószárny, amelyet a hátsó propeller szele és a menetszél hajt.