Sargentini megint Magyarországot támadja

SARGENTINI, Judith
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a nevét viselő Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára búcsúzóul helyretette a Magyarországot újfent gyalázó, az EP-t elhagyó Judith Sargentinit. Erről a 888.hu írt.
Vágólapra másolva!

A Külügyminisztérium államtitkára emlékeztetett, hogy a Soros megbízható szövetségesének számító Sargentini már a tavalyi jelentésében is hazugságokat puffogtatott hazánkra vonatkozóan, amelyeket a magyar kormány pontról pontra megcáfolt.

Menczer Tamás a mostani videóüzenetében pedig Sargentini 15 perces videójában elhangzott hazugságokat cáfolta.

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a Soros-Sargentini jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

Elsőként kiemelte, hogy a zöldpárti képviselő azt állította, hogy a magyar kormány és Sargentini közötti vita nem a migrációról szól, amelyet az államtitkár határozottan tagadott.

– mondta el az államtitkár.

Ezután megcáfolta azt is, hogy Sargentinit kitessékelték volna a külügyminisztériumból ittjártakor.

Mint fogalmazott, ugyanúgy jártak el vele, mint más vendégekkel, a tárgyalás előtt udvariasan bekísérték, utána pedig ki.

A megbeszélésen viszont nem történt semmi érdemi, az viszont kiderült, hogy:

– jelentette ki Menczer Tamás.

Az államtitkár rámutatott arra a különös kettős mércére, hogy míg Sargentini rendszeresen aggódik a magyar sajtószabadságért, addig videójában azt nehezményezte, hogy őt újságírók, így többek közt az Origo munkatársa az utcán kérdezgeti.

– jegyzi meg az államtitkár.

„Sargentini azt állítja, hogy megvéd minket, magyarokat. Hogy kitől? Saját magunktól.”

Íme a teljes videó: