Együttérzését fejezte ki Szijjártó Péter a madeirai buszbaleset érintettjeinek

Madeira, 2019. április 18.
Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban 2019. április 17-én. A buszbalesetben huszonkilencen életüket vesztették, mindannyian német állampolgárok.
MTI/AP/Rui Silva
Madeira, 2019. április 18. Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban 2019. április 17-én. A buszbalesetben huszonkilencen életüket vesztették, mindannyian német állampolgárok. MTI/AP/Rui Silva
Vágólapra másolva!
Együttérzését fejezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a madeirai buszbaleset érintettjeinek a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Kövér László házelnök táviratban fejezte ki részvétét Wolfgang Schäublénak, a Német Szövetségi Parlament elnökének. Áder János köztársasági elnök a német államfőnek küldött részvéttáviratot.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azt mondta, reméli, a sérültek minél előbb felépülnek, és nem nő tovább a halálos áldozatok száma. A 2017-es veronai balesetre utalva úgy fogalmazott, tudja, milyen fájdalommal jár egy ilyen buszbaleset.

Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban 2019. április 17-én. A buszbalesetben huszonkilencen életüket vesztették, mindannyian német állampolgárok Forrás: MTI/AP/Rui Silva

A Portugáliához tartozó Madeira szigetén szerdán egy busz sofőrje egy kanyarban elvesztette irányítását a jármű felett, amely letért az útról, és egy domboldali lejtőn lezuhant.

A buszon 57-en utaztak, közülük 29-en meghaltak – valamennyien német állampolgárok –, 27-en pedig kórházban vannak.

Áder János köztársasági elnök részvéttáviratot küldött a német államfőnek.

- olvasható a Frank-Walter Steinmeiernek küldött táviratban, amelyben Áder János a baleset sérültjeinek mielőbbi teljes felgyógyulást kíván.

Kövér László házelnök táviratban fejezte ki részvétét Wolfgang Schäublénak,

a Német Szövetségi Parlament elnökének - írta az Országgyűlés Sajtóirodája.

Kövér László azt írta: mély megrendüléssel értesült a Madeira szigetén történt buszbalesetről, amelynek számos német állampolgár áldozatául esett. A magyar Országgyűlés nevében

őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a baleset sérültjeinek pedig gyors felépülést kívánt.

A Portugáliához tartozó Madeira szigetén szerdán egy busz sofőrje a kanyarban elvesztette irányítását a jármű felett, amely letért az útról, és egy domboldalon lezuhant. A buszon 57-en utaztak, közülük 29-en meghaltak. Valamennyien német állampolgárok voltak.