Húsvét: dugó lehet több határátkelőhelyen

Vágólapra másolva!
A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt megnövekvő tranzitforgalom várható, a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken kétórás várakozás is kialakulhat – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Szabó Szilvia közölte, az eddigi évek tapasztalatai szerint már csütörtök délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek be- és kilépő oldalán.

A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra, amely

a két órát is elérheti

– tudatta a százados.

A rendőrség arra törekszik, hogy az ünnep idején a forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Amennyiben az autópálya-határátkelőhelyek kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, Szerbia felé a Tompa közúti határátkelőhely mellett a magyar, szerb és az uniós állampolgárok az ásotthalmi, a tiszaszigeti és a röszkei közúti határátkelőhelyet használhatják 7 és 19 óra között.

Románia felé a nagylaki, a battonyai és a gyulai közúti határátkelőhely vehető igénybe a nap 24 órájában. Az utasok a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfo oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.