Mélyponton az ellenzék, folyamatosan erősödik a Fidesz

Vágólapra másolva!
Tovább erősödött a Fidesz, teljes mélyponton az ellenzék - ez derült ki a Závecz Research és a Medián kutatásaiból is.
Vágólapra másolva!

A Závecz Research szerint a Fidesz mögött jelenleg a lakosság 33 százaléka áll. A Jobbik továbbra is lejtmenetben van, a januári 11 százalékról mostanáig 8 százalékra szűkült a támogatók aránya.

A biztos pártválasztók körében a Fidesznek 53 százalékos, az MSZP-nek és a Jobbiknak azonos, mindössze 12-12 százalékos a tábora.

Az aktív szavazók 9 százaléka voksolna a DK-ra, 4-4 százaléka a Momentumra és az LMP-re. A Mi Hazánk Mozgalom és a Kétfarkú Kutyapárt az elkötelezett szavazói körben 2 százalékos, a Párbeszéd 1 százalékos - ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet április első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának.

A Medián szerint a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 41 százalékra nőtt, míg a választani tudók körében 53 százalékon áll. A Jobbik és az MSZP a teljes népesség körében egyaránt 8-8 százalékon áll, míg a Momentum népszerűsége a korábbi kettőről négy százalékra növekedett. A DK 7, az LMP pedig 5 százalékon tartózkodik, míg a Kétfarkú Kutya Párt mögött egyszázaléknyin sorakoztak fel.