Bajkai: Lenne bőven dolga az európai közösségnek

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választásokról, a közelgő Húsvétról, a jótékonykodás fontosságáról, valamint a két magyar fiatalember ügyéről is, akiket Romániában ítéltek börtönbüntetésre.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy a Fidesz-KDNP szövetség az EP választási kampányban arról beszél elsősorban, ami ennek a voksolásnak a fő tétje, azaz arról, hogy Európa bevándorláspárti erői győznek-e május 26-án vagy azok az országok erősödnek meg, megőrizve szabadságukat, függetlenségüket, amelyek nem a bevándorlás pártján állnak. A kormánypártok számára ez a fő kérdés, ennek megismertetése érdekében igyekeznek a politikusok, az aktivisták minél több helyen megjelenni a köztereken, de a választópolgárokat az otthonukban is felkeresik, kérve a támogatásukat. Bajkai István elmondta, ő maga is több helyen várja a polgárokat, a fővárosban több helyen is megjelenik a Fidesz aláírásgyűjtő pultjainál.

Az Országgyűlés munkája jelen pillanatban éppen a kampány miatt szünetel, de ettől még a törvényalkotási munka nem áll meg, a politikus ezzel kapcsolatban megjegyezte, most a kormányzati jogszabály-előkészítési munka zajlik, ezek közül a legfontosabbak a családvédelmi akciótervvel kapcsolatosak.

A keresztény világban a Nagyhét a csendről, az átgondolásról szól, Bajkai István ennek kapcsán arról beszélt, hogy ilyenkor a szokásoshoz képest is igyekszik minél több időt tölteni a családjával, de hozzátette azt is, hogy idén az egyéves gyermekét természetesen felköszönti, sőt meg is fogja locsolni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.