Tucatnyi törvénysértés a tegnapi ellenzéki bohóckodáson, az MTVA jogi lépéseket tesz

Tüntetés az MTVA-székháznál, 2018.12.17.
Budapest, 2018. december 17. Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. A területről Molnár Zsolt MSZP-s (b, elöl) és Gréczy Zsolt DK-s országgyűlési képviselő segít neki. Jobbra Nyakó István szocialista politikus. Ellenzéki képviselők az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza előtt és élő adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Tegnap ismét cirkuszolt az ellenzéki képviselők egy része az MTVA Kunigunda úti székházában, amely ezúttal sem maradt következmények nélkül, ugyanis a csatorna jogi lépéseket tett az ügyben.
Vágólapra másolva!

A köztelevízió honlapján olvasható közlemény szerint az MTVA

a tapasztalt visszaélések miatt haladéktalanul megvizsgálja a rendelkezésre álló jogi eszközöket, és megteszi a szükséges lépéseket.

Ahogy beszámoltunk róla, hétfőn több ellenzéki képviselő blokádot emlegetve állta el az MTVA Kunigunda úti épületének egyik bejáratát, így a szabadsághoz és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket. Más ellenzéki képviselők pedig engedély nélkül hatoltak be a közmédia területére, többen közülük törvénysértő módon készítettek kép- és hangfelvételeket, amivel megsértették a csatorna dolgozóinak személyiségi jogait.

Nem ez volt az első alkalom, hogy ellenzéki képviselők betörtek a közmédia épületébe. Tavaly év végén nyomásgyakorlásként több száz embert hívtak a televízióhoz, miközben az ellenzéki politikusok megpróbálták beolvastatni az öt pontjukat. Az az akciójuk is kabaréba fulladt.