Az ügyész azt szeretné, ha Kökény Attila súlyosabb ítéletet kapna

Kökény Attilának hangszálgyulladása van, Kökény Attila
Vágólapra másolva!
Két vádlottal, köztük Kökény Attilával szemben is felfüggesztett börtön kért az ügyészség. Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta, a Budapest Környéki Törvényszék április 5-én hirdetett ítéletet az ügyben, és a váddal egyezően állapította meg tizenhárom vádlott bűnösségét. A bíróság azonban a hat embernél az ügyészi indítványhoz képest lényegesen enyhébb büntetéseket szabott ki, ezért az ügyész a végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt négy volt pénzügyőr vádlott esetében már a tárgyaláson fellebbezést jelentett be hosszabb tartamú szabadságvesztés és magasabb összegű pénzbüntetés kiszabásáért, most pedig ugyanezt tette az énekessel kapcsolatban is.
Vágólapra másolva!

Kökény Attila az ügyben pénzbüntetést kapott, de ez a főügyész szerint túl enyhe ítélet. Szerinte felfüggesztett börtönre kellett volna ítélni az énekest.

Forrás: Facebook/Kökény Attila

Közben hivatali vesztegetés többszöri elfogadása miatt négy évre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek egy a Liszt Ferenc-repülőtéren dolgozó pénzügyőrt, aki társaival pénzért vámeljárás nélkül juttatott át dolgokat, főleg ruhákat a vámon, olyanokat, amelyek után kellett volna fizetni.

A bíróság a másodrendű vádlottat többrendbeli befolyással üzérkedésben, és többször elkövetett hivatali vesztegetésben találta bűnösnek, ezért három évre ítélte, és 200 ezer forintra büntette.

A harmad-, negyed-, ötöd-, és hatodrendű vádlott hivatali vesztegetés elfogadásáért két és három év közötti büntetést kapott, mások pedig három év próbaidőre felfüggesztettet – 1 év 4 hónapra és 1 év 6 hónapra ítélték el őket.