Ötféle drogot találtak a díler lakásán

2019.04.15. 06:29

Marihuánát, kokaint, speedet, ecstasyt és ketamint is találtak a drognyomozók egy 38 éves budapesti férfi lakásán. A díler ellen jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedés miatt indult eljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya olyan információkhoz jutott, hogy a 38 éves budapesti H. László többféle és jelentős mennyiségű drogot tart a lakásán. A férfit és szintén 38 éves bűntársát csütörtök este a XI. kerületi lakásának mélygarázsában fogták el a TEK munkatársaival közösen.

A H. Lászlónál lévő táskában közel fél kilogramm kiporciózott kábítószert – több tasak marihuánát, speedet, kokaint, továbbá körülbelül 300 ecstasy tablettát – és nagy mennyiségű készpénzt találtak a rendőrök. A férfiak lakásaiban megtartott kutatások alkalmával a rendőrök további 5 kilogramm marihuánát, 200 gramm kokaint, 1,5 kilogramm speedet, több 100 üveg ketamint és körülbelül 3000 ecstasy tablettát, valamint több millió forintot és valutát találtak és foglaltak le. A rendőrök lefoglalták a kereskedő által használt nagy értékű luxusautót is. A mélygarázsban és a lakásban talált drog feketepiaci értéke körülbelül 30 millió forint.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd H. Lászlót őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság vasárnap el is rendelt.