Luxusautót vett magának a Dózsa György úti gázoló

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása, és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én.
Vágólapra másolva!
Talán soha nem vezethet többé M. Richárd, ennek ellenére egy 41 milliós luxusautóval ajándékozta meg magát a szívműtétje után. A Dózsa György úti gázoló néven elhíresült férfi 2017 tavaszán okozott súlyos balesetet gyorshajtással, ami miatt eleinte házi őrizetben tartották, majd letartóztatták. 
Vágólapra másolva!

A baleset a Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésénél történt.

A férfi 140 km/h-val száguldott, ráadásul jogosítványa sem volt.

Két ember meghalt, többen súlyosan megsérültek. A bíróság megállapította, hogy

a balesetben mindkét sofőr hibás volt,

M. Richárd a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott, a szembejövő Citroën tulajdonosa pedig szabálytalanul kanyarodott a kereszteződésnél, így elkerülhetetlen volt az ütközés. Ráadásul a férfi jogosítványt sem tudott felmutatni, emellett röviddel a baleset előtt drogozott.

M. Richárd a Dózsa György úti halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ahogyan korábban megírtuk,

M. Richárdot házi őrizetbe vették, melyet kétszer is megszegett. A rendőrök ezután letartóztatták, melyet egy műtét miatt ideiglenesen felfüggesztettek.

A férfi a napokban vásárolt magának egy értékes sportautót, amelyben egyelőre csak gyönyörködni tud.

Ahhoz, hogy újra vezethessen, újra le kellene vizsgáznia, de nem biztos, hogy megteheti.

Azt ugyanis majd a bíró fogja eldönteni, hogy vezethet-e még egyáltalán.

- mondta el a Blikknek.

A férfi nemrég esett át egy sikeres szívműtéten, de még további kezelésekre szorul, úgyhogy egyelőre a KRESZ-vizsgával is várnia kell. Ráadásul újabb elváltozásokat találtak a testében, ezúttal a mellékveséjén, amit a korábban fogyasztott doppingszereknek köszönhet. Valószínűleg egy ideig még a Rókus kórházban ápolják.

– mondta.

Így valószínűleg még hosszú ideig a garázsban vesztegel a 41 millió forint értékű, 500 lóerős Mercedes AMG GT.