V4NA: Macron az elnöki palotában fogadta Alex Sorost

Alex Soros Emmanuel Macron
Vágólapra másolva!
Hivatalos vacsorán vett részt Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknél az Élysée-palotában a milliárdos üzletember, Soros György fia - vette észre a V4NA nemzetközi hírügynökség. A találkozóról maga Alex Soros számolt be Instagram-oldalán, amelynek érdekességét - a bevándorláspárti szereplők összefonódása mellett - az időzítés jelenti: kevesebb mint másfél hónap múlva választást tartanak az Európai Unió tagállamaiban.
Vágólapra másolva!

Alex Soros az Instagram-oldalán büszkélkedett azzal, hogy meghívást kapott Emmanuel Macron francia elnök díszvacsorájára, amelynek eleget is tett. A közösségi alkalmazásra feltöltött fotók tanúsága szerint az eseményt az elnöki rezidenciának helyet adó Élysée-palotában rendezték.

Forrás: Instagram

A megbeszélés több szempontból is kifejezetten érdekes. Jó ideje pletykálják, hogy a kilencvenedik életévéhez közeledő Soros György a fényűző playboy életmódot folytató fiának, Alex Sorosnak adná át az általa felépített bevándorláspárti birodalmat. Hogy ezek nem pusztán légből kapott találgatások voltak, azt jól mutatja, hogy Alex Soros az elmúlt időszakban több alkalommal is megjelent a nemzetközi politikai színtéren. Lassan két éve hogy bemutatták Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, akivel a spekuláns kifejezetten jó viszonyt ápol. Azóta többször nyilvánosan mutatkozott vezető európai politikusok társaságában, idén márciusban például Brüsszelbe utazott.

Másrészről a Soros-Macron találkozó az időzítés miatt is érdekes: kevesebb mint másfél hónap múlva választást tartanak az Európai Unió tagállamaiban, amelynek során a francia elnök vezette bevándorláspárti erők a migrációt ellenző politikai csoportokkal küzdenek meg. Ahogy az lenni szokott, arról, hogy miről tárgyaltak a felek, nem derült ki semmi, így csak feltételezni lehet, hogy

Soros és Macron az EP-választással kapcsolatban, és Európa jövőjéről egyeztetett.

Minden bizonnyal ezért szakított időt a francia elnök arra, hogy egy amerikai üzletember fiát az európai parlamenti választási kampány és a Brexit-tárgyalások közepette fogadja az elnöki palotában.