Egymillióra bírságolták Zuglót Karácsony Gergely parkolási botránya miatt

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; TÓTH Bertalan
Budapest, 2019. március 23. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje beszél a Tájékoztató az MSZP vezető testületeinek döntéséről címmel tartott sajtótájékoztatón a Villányi úti konferencia központban 2019. március 23-án. Mellette Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A Közbeszerzési Döntőbizottság az MTI-nek megerősítette az Origo hírét, hogy 2016-ban egymillió forintra büntette a Karácsony Gergely által vezetett zuglói önkormányzatot akkori parkolási közbeszerzése miatt, amelyet jogerősen meg is semmisített. 
Vágólapra másolva!

A hatóság 2016 márciusában született döntése

négy pontban találta szabálytalannak a XIV. kerületi parkolójegy-kiadó automaták beszerzéséről és üzemeltetéséről szóló, összesen 1,36 milliárd forint értékű pályázati kiírását.

Karácsony Gergely szövetségesei társaságában Forrás: MTI/Mónus Márton

A döntőbizottság jogorvoslati eljárások hiányolása mellett kimondta azt is, nem volt maradéktalanul megállapítható a gyorsított eljárás alkalmazásának jogszerűsége.

A zuglói önkormányzat nem kért bírósági felülvizsgálatot a döntéssel szemben.

A Közbeszerzési Döntőbizottság felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy a parkolási mutyi folytatása érdekében Karácsonyék idén januárban egy új, 413 millió forint értékű pályázatot írtak ki, szintén parkolóautomaták beszerzésére, illetve üzemeltetésére, és

ezt az eljárást is vizsgálni kezdték.

Ahogy arról az Origo elsőként részletesen beszámolt, a magát tisztakezűnek hazudó Karácsony igyekezett egy 413 milliós közbeszerzést megnyeretni a C-Ware Kft.-vel, de gyorsan fennakadtak a KDB-n.

Végül a még nagyobb botrány elkerülése érdekében Karácsony önkormányzata visszavonta a tendert.