Ez mindent megmagyaráz: Bangóné Borbély Ildikó színész szeretett volna lenni gyerekkorában

KUNHALMI Ágnes; VARJU László; HARANGOZÓ Tamás; BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó
Kunhalmi Ágnesnek és Bangóné Borbély Ildikónak elkélt volna egy magyar helyesírási szabályzat, mielőtt kinyomtatják a transzparenseiket
Vágólapra másolva!
"De válaszolva a kérdésre: rendező nem, csak színésznő szerettem volna lenni gyerekkoromban" - nyilatkozta Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő, az MTVA székházába betörő ellenzéki politikusok "k*rva erős képének" megálmodója a Mandinernek. Ismert, az MSZP-s politikus tagja volt annak az ellenzéki különítménynek, amelyik tavaly decemberben színészkedésbe kezdett az MTVA-székházban.
Vágólapra másolva!

Vannak az olyan interjúk, amelyekben egyetlenegy érdekes kérdés sincs, és így a válaszok sem igazán érdekesek, és vannak az olyan interjúk, ahol már az első kérdés, és így az arra adott válasz is élményszámba megy. A Mandiner kedden az utóbbi fajtából készített egyet, amikor Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőnél indulásból rákérdezett, hogy korábban szerepelt-e a tervei között, hogy filmrendezőként próbálja ki magát. A kérdés azért kifejezetten aktuális, mert az MSZP-s politikus képviselőtársaival tavaly decemberben megrohamozta az MTVA-székházat, mindenféle C-kategóriás színészi trükköt bevetve. Mint most szavaiból kiderült, érzelmileg annyira felfokozott állapotban voltak, hogy neki kellett rohanniuk az ajtónak, földre kellett vetniük magukat, és lépcsőt kellett mászniuk. Sőt, azt is meg lehetett tőle tudni, hogy ő maga annyira feszült volt, hogy SÍRÓGÖRCSÖT kapott a köztévé székházának kellős közepén.

Továbbgörgetve a feszültség- és bizonytalansághullámot, egy mondattal később már arról beszélt, hogy két földre vetés között mosdóba sem mertek elmenni, mert bármikor MEGVERHETTÉK volna őket.

Az, hogy ki vagy kik szerették volna elagyabugyálni mosdóba menet a színészkedő ellenzékieket, arra nem tért ki Bangóné Borbély, arra viszont igen, hogy gyerekkorában kacérkodott a színészkedéssel, ami a történtek ismeretében nem is olyan meglepő. Annak fényében meg pláne nem, hogy párttársa, Kunhalmi Ágnes tett is azért, hogy színész legyen, csak tehetség híján maradt neki a politika.

Mint ismert, a tavaly decemberi akció során Bangóné Borbély például "a k*rva erős kép" lesz felkiáltással arra kérte a többieket, hogy egy facebookos élő közvetítés erejéig vessék magukat a földre. Ez a momentum volt az ellenzéki provokáció előre megtervezettségének és hazugságának a szimbóluma, hiszen ezen a ponton világossá vált, szó sem volt spontaneitásról. Mostani, színészi ambícióival kapcsolatos kijelentését pedig nehéz máshogy értelmezni, minthogy

Bangóné Borbély Ildikó a korábbi hazugságát egy újabb hazugsággal próbálja meg leplezni, mentve magát a kellemetlen politikai helyzetből.

Bár a színészi ambícióival kapcsolatos vallomása mindent vitt, azért tartogatott más érdekességet is az interjú.

  • nem bánta meg, hogy a határon túli magyarok ellen uszító, MSZP-s kampánynak volt a reklámarca a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazási kampány alatt;
  • párhuzamot vont az 1956-os menekültek és a Közel-Keletről érkező, nagyobbrészt iszlám vallású illegális bevándorlók között. A beszélgetés későbbi részében balul sikerült mondatát igyekezett tompítani;
  • "egyébként sem kell mindig minden vitát megnyerni" - így reagált a Novák Katalinnal való vitájára, amelyen sajtókommentárok szerint alaposan földbe döngölték.