Egy zuglói képviselő Karácsony alkalmatlanságáról ír

2019.04.08. 10:50

Várnai László, a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője terjedelmes írásban fejtette ki a véleményét a városrészt sújtó "parkolási bizniszről". Nem ez volt az első posztja, amiben élesen kritizálta Karácsony Gergelyt, ezúttal úgy fogalmazott, hogy a XIV. kerületi városvezető az elhallgatást, a szemethunyást választotta. Újabb szereplő mutatott rá a Párbeszéd társelnökének alkalmatlanságára. 

"Karácsony polgármester és PM-es alpolgármestere, Szabó Rebeka a vitában végig hallgatva végül a karakán TARTÓZKODÁS gombbal próbálták elhatárolni magukat a döntéstől" - ezeket a sorokat egy 2017. márciusi blogposztjában írta Várnai László, a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője. A politikus már ekkor Karácsony Gergely felelősségéről értekezett, és mint kiderült, nem véletlenül. Ugyanis a Zuglóban tavalyelőtt bevezetett parkolási rendszer durván veszteséges lett, közel egymilliárd forint mínuszos eredménnyel zárt az elmúlt időszakban, ami "egyedülálló" a budapesti kerületek tekintetében.  

Ha a polgármester ennyire nem ért egyet a döntéssel, jogában áll - mint több alkalommal megtette és számos más alkalommal elmulasztotta -, hogy megvétózza a döntést, és megakadályozza a kerületi pénzének széthordását 

- írta akkor Várnai, azt remélve, "lesz benne annyi bátorság, hogy nemcsak a felelősség elhárítására futja", hanem megakadályozza a kerület számára előnytelen szerződést. Nem így lett.

Karácsony a hallgatást választotta

A zuglói képviselő most ismét kemény kritikát fogalmazott meg a legújabb írásában.

Karácsony az elhallgatást, a szemethunyást választotta 

- húzta alá Várnai, aki a "parkolási biznisz áterőltetőjeként" a szocialista pártot nevezte meg. 

A parkolási biznisz áterőltetője, a zuglói MSZP – akiket a polgármester máig nem mert néven nevezni – gondosan lapít, és csendben készül, hogy újabb bábot, felkészületlen, messziről hozott bonviván-strómant (Horváth Csaba) ültessen a zuglói polgármesteri székbe. 

A politikus hosszasan taglalta, milyen csatornákon folyt el a pénz, egyúttal egyes személyek felelősségét is érintette. Kiemelte, hogy az önkormányzatnál, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. (ZKNP) által működtetett húszfős parkolási divízió évente további százmilliós költség. Közgyűlési jegyzőkönyvek alapján bemutatta, személy szerint kik erőltették, kik érdekeltek a súlyosan előnytelen parkolási rendszer létrehozásában, fennmaradásában, és kiket véd hallgatásával Karácsony. Az ellenőrzés kiszervezését az MSZP-s Hajdú Flórián alpolgármester kezdeményezte. A parkolásban kulcsszerepet játszó ZKNP pedig évek óta szocialista politikusoknak ad munkát. A Kovács-Csincsák László korábbi helyi MSZP-s képviselő vezette cégben állást kapott két 2010-ig MSZP-s képviselő: Kemecsei Árpád és Komlódi Gábor is. Utóbbit Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő bizalmi embereként emlegetik, MSZP-s külsős tag az önkormányzat ügyrendi bizottságában. A ZKNP a 300 milliós kintlevőségének behajtására a Funtig ügyvédi irodát bízta meg. Funtig Zoltánt szintén Tóth Csaba köréhez köti a képviselő.

Egy zuglói képviselő szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a hallgatást választotta a parkolási botrány kapcsánForrás: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós: Tudja Karácsony, miket beszél?

"A XIV. kerületben nem az a baj, hogy Budapesten nem egységes a parkolási rendszer. Az éppen elképzelhető, hogy a Zuglóból érkező számok pontatlanok, abban az értelemben azonban egybehangzóan igaznak tűnnek, hogy a kerület egyedülállóan veszteséges, és durván magasak a költségei - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjújában, aki szót ejtett a zuglói parkolási botrányról is. A városvezető az ügy kapcsán azt nevezte a legnagyobb bajnak, hogy 

Karácsony nyíltan „piszkos alkut" vallott be Zuglóban, a televízióban megnevezve az MSZP-t is, tehát a jelölő pártját. Hozzátette, hogy Karácsony azt is elismerte, hogy "tudott róla, mégis aláírta szó nélkül, és nem is szavazott ellene, ráadásul hozzátette, hogy ha ő ellene szavazott volna, ki kellett volna rúgnia a jegyzőjét.

Tudja Karácsony, miket mond ezekkel? 

- tette fel a kérdést Tarlós.

Kocsis Máté: Az alkalmatlan Karácsony Gergelyt gyámság alá kell helyezni

A parkolóbotrány kapcsán kezd körvonalazódni, hogy Karácsony Gergely nemhogy főpolgármesternek, hanem egy kerület vezetésére is alkalmatlan. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt a botrány kapcsán, hogy 

a politikus alkalmatlan, ezért fővárosi gyámság alá kell helyezni. 

Ezért pártjával vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK