„Attól, hogy az LMP-ben is vannak szarha*ziak..."

Vágólapra másolva!
Hatalmas balhé alakult ki az MSZP, a Párbeszéd, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK), valamint a Momentum mai bejelentéséből, miszerint – a Jobbik és az LMP megkérdezése nélkül – megállapodtak a budapesti polgármesterjelöltjeik személyében. Sorra nyilvánulnak meg a csalódott politikusok, újságírók és közéleti szereplők. Ezekből válogattunk.
Vágólapra másolva!

Ahogy beszámoltunk róla, szombaton Béres András, a nullaszázalékos Párbeszéd elnökségi tagja, Donáth Anna, a Momentum nevű viccpárt alelnöke, valamint Gy. Németh Erzsébet, a Gyurcsány-féle DK országos elnökségének tagja és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ellenzéknek megvannak a közös polgármesterjelöltjei az őszi önkormányzati választásra. Ahogy az a névsorból is látható, a Jobbikból és az LMP-ből senki nem képviseltette magát az eseményen. Ennek meglehetősen egyszerű volt az oka: nem vonták be őket az előzetes egyeztetésekbe. Az ellenzéki térfél ismét csatatérré változott, egymásnak estek a felek. Az LMP és a Jobbik azonnal tiltakozott, teljes az ellenzéki megosztottság Budapesten.

Attól, hogy az LMP-ben is vannak szarha*ziak...

De Sopi (szerk.: Soproni Tamás), attól, hogy az LMP-ben is vannak szarha*ziak, akik nem tartják magukat semmilyen megállapodashoz, és ócska alkukat kötnek, attól még ez nem az elmúlt 30 év leváltása” – szegezte a Momentum vezetésének a kritikáját Pottyondy Edina, a viccpárt korábbi elnökségi tagja legfrissebb posztja alatt kibontakozó vitában. Szerinte Soproninak nem az LMP-vel kellene foglalkoznia, mert ez a bejelentés nem elfogadható.

Ez a megállapodás nagyon gáz. Szerintem.

– egészítette ki a korábbiakat a Momentum exvezetője. Az Azonnali jelentetett meg egy momentumos belső levelet, amely arról tanúskodik, hogy a mai megállapodás erősen megosztja a párttagságot, többen azt kifogásolják, hogy a vezetés a fejük felett döntött.

Az ellenzéki tüntetések kisújságírója: Mentek el a pics.ba mind, de gyorsan!

Talán az mutatja a legjobban, hogy nem kicsi a pánik az ellenzéknél, hogy még a Gyurcsány Ferenc-féle DK és az antiszemita Jobbik összefogását nyíltan hirdető hvg-s kisújságíró-politikai aktivista is a maga ocsmány, trágár stílusával valósággal tombolni kezdett.

– kommentálta közösségi oldalán szokott kifinomult kifejezőeszközeivel a történteket az ellenzéki tüntetések állandó résztvevője, aki jó ideje közeledik az antiszemita párthoz. Emlékezetes, ő volt az, aki balliberálisként az elsők között készített szánalmasan hízelgő interjút a holokausztot bunkósbotnak nevező Vona Gáborral. Akkor még csak félve, most már nyíltan szimpatizál a zsidólistázó Gyöngyösi Mártont és Bencsik Jánost soraiban tudó szervezettel. Rettegése ebből kifolyólag nem véletlen, hiszen a mai bejelentéssel a Jobbik komoly lépéshátrányba került. Nem csoda, hogy nem állt meg egy posztnál, egy másikban is foglalkozott a témával. Dühösen azt írta, hogy egyelőre nem nagyon tud mit hozzáfűzni a történtekhez.

– fűzte hozzá a magát függetlennek tartó kisújságíró, aki jelenleg még nem lát a dühtől. Majd ha lát, nyilván kifejti, elaboráltan.