Négy férfi akart megerőszakolni egy nőt a Népligetben

2019.03.25. 19:55

Egy részeg, külföldi nőt azért vett fel az autójával négy férfi Budapesten, hogy később szexeljenek vele. Az egyikük megerőszakolta a nőt a X. kerületben, a többiek már nem tudták, mert a nő akkor már mozogni sem tudott. A négy férfit első fokon elítélte a bíróság.

A négy férfi 2015 nyarán Budapesten az esti órákban egy részeg külföldi nőt vett fel autójába azért, hogy mindannyian szexeljenek vele. Az akkor már védekezésre képtelen nőt a X. kerületben a Népliget melletti erdős területre vitték, ahol az egyik férfi megerőszakolta. Mivel a nő magatehetetlen volt, és a többi férfi nem tudott vele szexelni, végül kitették az autóból.

A tényállást a bíróság a vádlotti vallomásokra, a rendőri jelentésekre, a tanúvallomásokra, a szakértői véleményekre és egyéb tárgyi, valamint okirati bizonyítékokra alapozta. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a nő nem tudott védekezni.

A bíróság első fokon 4 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki megerőszakolta a nőt. A további három férfit bűnsegédlet miatt kettő, kettő és fél, valamint három év börtönre ítélték.

Az ítélet nem jogerős.