A kosárlabdacsapat edzője szemtanúja volt a szörnyű rendőrgázolásnak

2019.03.20. 20:03

Három napja két rendőrt igazoltatás közben elgázoltak Tompánál. Úgy tudni, hogy a szerb sofőr elaludt vezetés közben. Az egyik elütött rendőrt súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A másik rendőr is megsérült, az ő állapota a stabil, a kiskunhalasi kórházban kezelik. 

Az egész balesetet látta a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj férfi kosárlabda-csapatának szerb vezetőedzője, Dragan Alekszics, ugyanis a rendőrök éppen őt igazoltatták. A 48 éves férfi a PVSK elleni idegenbeli bajnoki meccs után tartott hazafelé Szerbiában élő családjához. Egy méterről látta a tragédiát, és rögtön odafutott az elgázolt rendőrökhöz, akik több métert repültek, mielőtt az aszfaltba csapódtak volna.
Elképesztő sokk, óriási trauma érte. Hazautazott a családjához, még nem tudjuk, meddig lesz távol, nagyon bízom benne, hogy a héten visszatérhet hozzánk. A két rendőrnek pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk"
- mondta el az M4 Sport kosárlabda-magazinjában a szolnoki klub sportigazgatója, Báder Márton.

Azóta az életveszélyes állapotban kórházba került rendőr is jobban van.

A súlyosabb állapotban lévő kollégám ma délután már evett, megismerte a szüleit, és tudja, mi történt vele. Nagyon bizakodóak vagyunk" – írta hétfőn a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon a sérült rendőrök egyik kollégája, aki az elsők között érkezett a balesethez.

Annyira megviselték a történtek, hogy a következő, Körmend elleni bajnoki rangadón nem is lesz ott a csapattal az edző.