Meg kell kezdeni a nagytakarítást, így utasítja Sargentini az Európai Néppártot, és hergeli a Fidesz ellen

Judith Sargentini
Brüsszel, 2017. december 7. Az Európai Parlament (EP) által közreadott kép Judith Sargentiniről, az Európai Parlament zöld párti frakciójának holland képviselőjéről az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatásán Brüsszelben 2017. december 7-én. (MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel)
Vágólapra másolva!
Judith Sargentini balliberális politikusnő csalódott, hogy a Magyarország elleni jelentésnek nem lett következménye, ezért most leckéztetni próbálja az Európai Néppártot. Korábban elmenekült az Origo kérdései elől a holland zöld politikus.
Vágólapra másolva!

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal, és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő.

Judith Sargentini már utasítja a Néppártot, és hergeli a Fidesz ellen Forrás: MTI/Dominique Hommel

A Hamász nevezetű terrorszervezet által dicsért politikus pártja mostanra tehát odáig ment, hogy maga szabna feltételeket, és diktálna egy olyan pártcsaládnak, aminek nem is tagja. Mindez nagyon sokat elmond, hogy milyen viszonyok is uralkodnak az Európai Parlament pártcsaládjai között.

Az, hogy Sargentini ilyen hangot megenged magának, azt mutatja, hogy az EPP a teljes önfeladás útjára lépett, és a várt szavazatok reményében bárkivel hajlandó összeállni, hogy Webert az Európai Bizottság élére válasszák.

Így menekült Sargentini

Sargentini egyébként nem ilyen közlékeny, ha olyan kérdést próbálnak feltenni neki, ami annyira nem kényelmes a számára. Az Origo Brüsszelben pár hete azt akarta megtudni a zöld képviselőtől, hogy mit gondol az antiszemita Jobbik és a baloldal összefogásáról. Válasz helyett, akkor rikácsolásba kezdett, és gyorsan elhagyta a helyszínt.