A Fidesz addig marad a néppártban, amíg az nem lesz bevándorláspárti

Új kormány - Miniszteri kinevezések átadása a Sándor-palotában , GALÉRIA
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az új kormány tagjainak kinevezési ünnepségén a Sándor-palotában 2018. május 18-án
Vágólapra másolva!
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsor vendége volt. Itt beszélt arról, hogy meddig érdemes a Fidesznek az Európai Néppártban maradnia, és hogy miért fog küzdeni, mi a célja a kormánypártnak. Hangsúlyozta, hogy a migránsok miatt van ellentét, és ezzel kapcsolatban a kormánypárt álláspontja változatlan. Rogán Antal a Soros-egyetem helyzetéről is beszélt.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a migrációról, illetve az Európai Néppárt és a Fidesz viszonyáról.

Itt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta, hogy

A tárcavezető megjegyezte, úgy látja, most van lehetőség erre.

A mi célunk végső soron Európa megújítása

- fogalmazott, majd hozzátette, az európai vezetés Jean-Claude Juncker irányításával kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben. A két legnagyobb kudarcként említette, hogy a britek kiléptek az unióból, a migránsok, a bevándorlók pedig tömegével bejöttek.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kormány március 15-én véget ért tájékoztatási kampányában azért mondták el, milyen titkos tervek lapulnak a brüsszeli fiókokban, mert attól tartanak, hogy ezeket a májusi EP-választás után elő fogják venni.

- fogalmazott Rogán Antal. Példaként említette, hogy így jelent meg a kötelező kvóta is a napirenden.

Rogán Antal azt mondta, hogy néppártban sokan úgy kalkulálnak, hogy a bevándorláspárti baloldal szavazatai nélkül Manfred Weber nem lehet az Európai Bizottság elnöke.

A tárcavezető szerint ezért sokszor azt érzik, hogy nem feltétlenül az eredeti néppárti véleményeket tükrözik az elhangzó mondatok, álláspontok.

A néppárt egy jelentős része például nem vall olyan bevándorláspárti nézeteket,

mint néhány más tagja és az egész európai baloldal, a zöldek és a liberálisok.

Rogán Antal közölte azt is, a kabinet a következő hetekben a családvédelmi akciótervre koncentrál, azzal kapcsolatos hirdetéseket jelentet meg, és a kommunikációjában is az lesz a hangsúlyos.

- jelentette ki. Egyúttal arra is felhívva a figyelmet, Orbán Viktor miniszterelnök is hangsúlyozta, hogy a politikai álláspontja változatlan.

Megerősítette, a magyar kormányfő továbbra is azt javasolja, hogy a határvédelmi jogok kerüljenek vissza a nemzetállamokhoz az Európai Bizottságtól, a schengeni országok belügyminiszterei együtt döntsenek a migrációs és határvédelmi kérdésekben, az unió pedig a közös kasszából állja a tagállamok mindenkori határvédelmi költségeinek felét.

- mondta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője meglepőnek nevezte, hogy Brüsszelnek fontosabbnak tűnik az amerikai illetőségű Soros-egyetem ügye, mint az amerikai kormányzatnak, amely az elmúlt hetekben meggyőződhetett arról, hogy az intézmény működését nem gátolja semmi Budapesten.

- fogalmazott, aláhúzva ugyanakkor azt is, hogy amennyiben van olyan megoldási javaslat, amihez a magyar törvényeket nem kell módosítani, és azokba bekapcsolódnak más kormányok is, akkor azokat szívesen tanulmányozzák.