Varga-Damm Andreát kizárták az ügyvédi kamarából, de így is jól keresett

Varga-Damm Andrea
Vágólapra másolva!
Ahogy arról már korábban az Origo is beszámolt, a Jobbik parlamenti képviselője, Varga-Damm Andrea korábban ügyvédként dolgozott, és több olyan adásvételi szerződést készített, amely jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Echo TV Informátor című műsora be is mutatott olyan dokumentumokat, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel. Többek között az ő közreműködésével tettek ki a saját házából egy idős asszonyt. Furcsa egybeesés, hogy Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselőként gyakran emeli fel a hangját a kilakoltatások ellen. A képviselőnő vagyonnyilatkozata alapján jól ment a praxis a zűrös adásvételekben is közreműködő Varga-Dammnak, mivel saját bevallása szerint is 7 ingatlana van, amelyből három lakás Budapesten – ebből kettő Budán – található, de a szintén nem túl olcsó Sopronban is rendelkezik egy lakással, valamint Gyöngyösoroszi-Károlytáró nevű településen egy nyaralóval. Az Origo számításai szerint Varga-Damm ingatlanvagyona akár több száz millió forint értékű is lehet. De a szép bundák, értékes házak mellett a szép autókat sem veti meg a jobbikos képviselőnő, mivel jelenleg egy Jaguár XF-fel jár, amelynek ára újonnan 13 és 20 millió forint között mozog. Varga-Damm Andreát egyébként a kétezres években kizárták az ügyvédi kamarából.
Vágólapra másolva!

Varga-Damm Andreának jól mehetett az ügyvédi praxis, még ha ezért – ahogy azt az Informátor kiderítette – olykor kétes ügyekben is el kellett járnia.

Varga-Damm Andrea Forrás: Ripost

A jobbikos képviselőnő vagyonnyilatkozatát megnézve látható, hogy 7 ingatlannak legalább a többségi résztulajdonosa, amelyből 4 ház vagy lakás.

  • Első ingatlanként szerepel a vagyonnyilatkozatában egy Budapest II. kerületi lakóház udvarral. A ház egy 1080 négyzetméteres telken fekszik, és 240 négyzetméter nagyságú. Varga-Damm ennek a rendkívül értékes ingatlannak több mint 2/3-ad arányban tulajdonosa. A vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy 2007-ben csere útján jutott hozzá. Bár arról nincsen tudomásunk, hogy pontosan hol helyezkedik el az ingatlan a budai elitkerületen belül,

    de az tény, hogy a II. kerületben egy hasonló nagyságú családi ház értéke 70-80 millió forint körül kezdődik, a határ pedig a csillagos ég, akár több száz millió forint is lehet.

Forrás: Ingatlan.com
  • De Budán maradva, még Budapest XI. kerületében is van egy 52 négyzetméteres lakása a jobbikos politikusnak, amelynek a fele a képviselőnőé. Ehhez 1999-ben ajándékozás útján jutott.

    Ennek értéke az Origo információi szerint – elhelyezkedéstől függően – 25 milliótól akár 60 millió forint is lehet. Így ez sem nevezhető egy rossz befektetésnek.

  • Budapest XIX. kerületében is rendelkezik a képviselőnő egy 140 négyzetméteres családi házzal, amely egy 358 négyzetméteres udvaron helyezkedik el. Varga-Damm ezt 2004-ben vásárolta meg. Ennek az ingatlannak is résztulajdonosa, azonban közel 3/4-e a képviselőnőé.

    Az itteni, hasonló nagyságú ingatlanok értéke 35 és 50 millió forint között mozognak.

Forrás: Ingatlan.com

  • De vidéki ingatlanokkal is büszkélkedhet Varga-Damm, hiszen a szintén nem túl olcsó Sopronban is van egy 68 négyzetméteres lakóháza, amelyet 2016-ban vett. Ennek szintén közel 2/3-ad arányban a tulajdonosa.

    Sopronban az ilyen jellegű ingatlan ára 25-35 millió forint között van.

  • A festői Badacsonytomajon egy 1008 négyzetméteres nádas van a tulajdonában, amelyet 1991-ben vett.
  • Pécsely nevű, szintén a Balaton közelében lévő, Veszprém megyei településen is van egy 464 négyzetméteres kivett terület a tulajdonában, amelyet 2004-ben vett meg.
  • Gyöngyösoroszi-Károlytáró nevű mátrai településen pedig egy 42 négyzetméteres nyaralója van az ügyvédnőnek, ahol kipihenheti a fáradalmakat. Erre 2004-ben tett szert.

De a szép bundák, értékes házak mellett a szép autókat sem veti meg a jobbikos képviselőnő, hiszen az elmúlt évben VW Touaregjét egy csúcskategóriás Jaguar XF-re cserélte.

Forrás: Youtube

A képviselőnő szeretheti a drága autókat, hiszen ez a kocsi újonnan 13-tól 21 millió forintba kerül, felszereltségtől függően.

A vagyonnyilatkozat szerint lízingeli a Jaguárt Varga-Damm, amire még kölcsönt is felvett - még szerencse, hogy a házakra nem kellett -, egészen pontosan 3 millió forintot. Szóval egy biztos, hogy Varga-Damm szereti a szép és drága dolgokat.

De van egy szolidabb Renault Vel Statis középkategóriás autója is, amelyet 2015-ben vett. Ezt az autót már 1,5 millió forintért meg lehet vásárolni. Igaza van, mindenhova nem érdemes egy ilyen drága Jaguárral menni.

Varga-Damm úgy tűnik, hogy szeret motorozni is, mivel 2018-ban házassági vagyonközösség révén hozzájutott egy Kawasaki motorkerékpárhoz, amelynek az ára szintén több millió forint lehet.
A képviselőnő emellett rendelkezik egy 2 millió forint névértékű biztosítással is.

Közreműködött egy idős nő kisemmizésében

Jól látható, hogy Varga-Damm Andrea a kétes adásvételi ügyeket is magában foglaló ügyvédi tevékenysége során jelentős – akár több százmilliót érő – vagyonra tett szert. Ehhez pedig, úgy tűnik, akár kétes ügyeket is elvállalt.


Hiszen ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, az exügyvéd Varga-Damm több olyan adásvételi szerződést készített, amely jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Echo TV Informátor című műsora be is mutatott olyan dokumentumokat, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel. Többek között az ő közreműködésével tettek ki saját házából egy idős asszonyt. Furcsa egybeesés, hogy Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselőként gyakran emeli fel a hangját a kilakoltatások ellen.

Varga-Damm Andrea éppen síel Forrás: Origo

„A bűnözőkből, közjegyzőkből, földhivatali dolgozókból és ügyvédekből álló lakásmaffia gusztustalan tevékenységének rengeteg áldozata volt. Sokakat öngyilkosságba kergettek, rengetegen pedig földönfutók lettek. A bűnszervezet ma is létezik, csak a módszerek változtak" – hallható az Echo TV Informátor című műsorában, amely a lakásmaffia rendszerváltás utáni tevékenységét, működését dolgozta fel.

A tévécsatorna stábja talált egy 2000-ben köttetett problémás adásvételi szerződést, amelyen a jobbikos dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel.


Az adásban megszólaltatták az ingatlanmaffia egyik áldozatát, Török-Szabó Erzsébet, akit a barátnője kezesnek kért fel egy kölcsönszerződéshez 1996-ban. Mivel baráti és üzleti kapcsolatban állt az asszonnyal, aláírta a dokumentumot. Nem lett jó vége a történteknek, hiszen kiderült, kölcsönszerződésnek álcázott adásvételi szerződést írattak alá vele. Az átvert nő, amikor rájött a cselre, egyből a közjegyzőhöz fordult, aki állítása szerint nevetve közölte vele, hogyha nem tetszik neki, akkor forduljon bírósághoz. Mindeközben a barátnője nyugtatta, hogy ez a bevett szokás, és majd idővel visszafizeti a pénzt. Ez nem történt meg: Török-Szabót kilakoltatták saját lakásából 1997. augusztus 27-én. A történtek után megalapította a Sors-Társak Közhasznú Egyesületet, amely azt a célt tűzte ki, hogy képviselje azoknak az embereknek az érdekeit, akikkel hasonló módon járt el a lakásmaffia. Az évek során a szervezetet rengeteg sértett kereste fel, akik rengeteg dokumentumot juttattak el hozzájuk. Az Echo TV stábja rájött, hogy

az ilyen típusú adásvételi szerződések egyikén a jobbikos dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepelt.

Az átvert asszony, Fürst Mihályné elmondta, hogy fiával együtt laktak egy házban, azonban a fiú meg akart válni saját részétől. Eladta a házrészt, és beköltözött egy roma család. Jogtalanul, ugyanis édesanyjának haszonélvezeti joga volt az egész házon. A család miatt Fürst Mihálynénak el kellett hagynia saját házát. Több mint 4 évig a munkahelyén, egy átalakított irodában élt, majd hosszú pereskedés után a 10 millió forintért eladott házrészért 13 millió forintot kellett visszafizetnie a családnak. Fürst Mihályné, miután kiforgatták ingatlanából,

feljelentette a jobbikos politikust a Budapesti Ügyvédi Kamaránál,

ahol aztán fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene. A tévécsatorna úgy tudja, 1994-ben és 2000-ben szintén vizsgálat indult ellene, majd 2006-ban kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Az adásból kiderült, az asszony felkeresett olyanokat, akik hozzá hasonlóan jártak, vagyis olyanokat, akiknek szerződését szintén Damm Andrea készítette, és ők is hasonlóan jártak.

– tett hozzá. Varga-Damm Andrea korábban elismerte, hogy tényleg kizárták az ügyvédi kamarából, igaz, ezt valami követhetetlenül zavaros magyarázattal indokolta.

Varga-Damm kiborult az Informátor tényfeltáró műsorán

A hír végigszáguldott az országos médiában, amit a politikus nem vett jó néven, azóta 5 posztban reagált a műsor állításaira. Ingerülten perrel fenyegetőzött, szidta a műsorban megszólaló két nőt,

azonban írásaiban azt nem tagadta, hogy közreműködött a lakókat kisemmiző szerződések létrejöttében.

Hétfőn zaklatott állapotban négyszemközti beszélgetésre invitálta a Hír TV és az Echo TV riportereit, amely kedden akár össze is jöhetett volna, azonban a politikus inkább elmenekült az Informátor stábja elől.