Rettegésben tartotta szomszédait a rasszista, debreceni nő

2019.03.14. 15:45

Egy debreceni nő rendszeresen, engedély nélkül átjárt a szomszédjához, ahol szidta és többször meg is ütötte az ott élő kislányt a roma származása miatt.

A nő 2017 márciusában költözött be egy debreceni társasházba, ahova később egy család is beköltözött. Egy idő után rendszeresen, részegen átment az új szomszédaihoz. Hiába kérték, nem akart hazamenni.A családban volt egy kislány, akit a nő folyamatosan szidott a roma származása miatt, emellett az egész családot azzal fenyegette, hogy megöli őket.

A 49 éves nő két évvel ezelőtt, egy novemberi napon is lerészegedett, és átment a családhoz. Megint szidni kezdte a kislányt, aki ijedtében az anyához rohant. A nő közben kétszer megütötte a gyereket, majd elment. Másnap este megint átment, és ököllel hátba verte a lányt, aki elesett.

A férfi felesége rettegett a szomszéd nőtől, ezért feljelentették a rendőrségen – írja Origónak küldött közleményében a Debreceni Törvényszék.

Az ügyészség most közösség tagja elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolja a nőt. Az ügyben március 22-én tart előkészítő ülést a debreceni bíróság.