Hét borsodi férfi megerőszakolt egy lányt

2019.03.13. 15:35

Az erőszakoló férfiak elkábították a lányt. Hét férfit elítélt, egyet felmentett a bíróság. Az ítélet nem jogerős.  

A férfiak és a 16 éves lány ismerték egymást, mindannyian egy Miskolchoz közeli településen laktak. A lány 2017 júliusában egy este az utcán összetalálkozott két férfival. Elfogadott tőlük egy cigarettát, amitől néhány perc alatt elbódult, végtagjait még tudta mozgatni, de beszélni már nehezére esett.

Ezt kihasználva a két férfi egy romos házba kísérte a kiszemelt áldozatot, ahol ismét cigarettára gyújtottak. Egyikük ölelgetni kezdte a lányt, aki igyekezett eltolni magától az illetőt, de egyre erőtlenebbé vált, nem tudott védekezni. A férfiak megerőszakolták. Közben egy harmadik férfi is bekapcsolódott az erőszakba.Később még egy férfi érkezett a házhoz, aki a lányt átvitte az egyik társa otthonába. Időközben az áldozat kezdett magához térni,

ellenállt, de befogták a száját, lefogták és az ott lévő összes férfi megerőszakolta.

A bíróság a vádlottakat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy elleni erőszakkal elkövetett szexuális erőszakban mondta ki bűnösnek.

A férfiak közül az egyiket 10 év, a másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, kettőt 8 év 6 hónap fegyházra ítélték.

A fiatalkorú vádlottra 4 év szabadságvesztést szabtak ki. Egy férfit viszont felmentett a bíróság. Az elítéltek fellebbeztek az ítélet ellen.