Megúszhatja a szekszárdi gyerekgyilkos

2019.03.13. 10:16

A 6 éves szekszárdi kislány meggyilkolásával gyanúsított férfi, K. Dániel a Bors szerint 3 év helyett 1 év után kiszabadult a javítóintézetből, és többször nyelt tűt. 

Amikor K. Dániel rájött, hogy tudják, mit tett,

öngyilkos akart lenni. 

Az előzetes letartóztatását elrendelő bíró erre hivatkozott, amikor bejelentette, hogy a férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kell vinni legalább egy hónapos megfigyelésre. Ha úgy találják, hogy nem volt beszámítható állapotban a gyilkosság idején, elkerülheti a börtönbüntetést.

K. Dánielt kísérik a rendőrök a szekszárdi gyerekgyilkosság előzetes tárgyalására március 11-énFotó: Szabó Gábor - Origo

Brutális kegyetlenséggel végzett a kislánnyal 

A szülei fél napig keresték a 6 éves kislányt,

míg végül megtalálták a szekszárdi Séd patak medrében.

Ez március 8-án, péntek este történt. Akkor már halott volt. Azonnal látszott, hogy agyonverte valaki, azóta kiderült, hogy hatszor sújtottak le a fejére.

K. Dániel a bíróságonFotó: Szabó Gábor - Origo

Nem sokkal később elfogták a 19 éves unokatestvérét, aki talán meg is erőszakolta Leonettát. Ezt egyelőre nem tudni, mindenesetre a fiatal férfi beismerő vallomásában már bevallotta, hogy ő a gyilkos, részleteket viszont nem árult el. Dánielt hétfőn tartóztatták le, miután lincshangulat alakult ki a Szekszárdi Járásbíróság épülete előtt. Az áldozat szülei kiabáltak neki, a rokonai. 

Hamarabb kiengedték

A 19 éves fiatal férfi, aki 2 éve gyámság alatt áll,

korábban is igyekezett már megúszni tettének következményeit. 

A Bors információi szerint 2016-ban életveszélyesen fenyegetőzött, ezért került, akkor még kiskorúként, a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére.

Folyt a nyála, olyan volt, mint egy zombi, folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt. Az intézetben többször nyelt tűt, és öngyilkossággal is fenyegetőzött– írták.

Rokonai szerint a javítóintézetben sem töltött el annyi időt, amennyit kiszabtak nekiFotó: Szabó Gábor - Origo

Aki tűt nyel, azt kórházba viszik, ahonnan állítólag könnyebb megszökni. Azt nem tudni, pontosan mi történt, de a családja szerint 3 év helyett mindössze 1 évet töltött a javítóintézetben, vagyis valahogy elérte, hogy kevesebb büntetést kapjon.

A kislány megölését is megúszhatja,

ha az elmeorvosi vizsgálat eredménye szerint nem büntethető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK