Ez vezethetett a mezőörsi horrorbalesethez

2019.03.13. 13:52

Brutális autóbaleset történt vasárnap délelőtt a 81-es úton Mezőörsnél. Egy Opel éppen megelőzött egy másik autót, amikor a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, átcsúszott a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Audival. Mindkét autó kigyulladt. Heten haltak meg a balesetben, köztük egy gyerek is halálra égett. A Bors információi szerint az Opel sofőrje csúnyán összeveszett a barátnőjével, mielőtt autóba ültek. Lehet, hogy emiatt nem tudott a vezetésre koncentrálni.

Az Opelt a 28 éves P. Zoltán vezette, mellette ült a 19 éves barátnője, Cs. Ramóna, aki Rédén élt, ahol most a helyiek egy emberként gyászolják. Mindenki szerette az életvidám, mosolygós lányt.

Ramit mindenki kedvelte, az édesanyja imádta őt és kisöccsét, Gergelyt is"

- mondta a Borsnak az egyik helyi lakos, aki szerint a fiatal nő nyáron jött össze a nála 9 évvel idősebb férfival.

Amikor feltűnt az életében, sejtettük, hogy valami nem stimmel nála, többen is mondták, hogy túlságosan ragaszkodik Ramónához. Az biztos, hogy rajongott a lányért, de nagyon hirtelen haragú, furcsa fiúnak láttuk" - mondták a környékbeliek, akik szerint szülei féltették Zoltántól a lányukat. Állításuk szerint korábban a pár együtt lakott egy kisbéri albérletben, de később a férfi megverte a főbérlőt, amiből rendőrségi ügy lett.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Miután kiderült Zoltánról, hogy

agresszív, Ramóna szakítani akart vele.

"Rami elbizonytalanodott, egyesek szerint félt is Zolitól. Véget akart vetni a kapcsolatuknak. A fiú azonban idejött, és nagyon összevesztek a baleset napján. Zoli mindenképpen folytatni akarta a kapcsolatot"

– mondta lapnak a család egyik ismerőse. Szerinte ezek után P. Zoltán erőszakkal a kocsiba rángatta a nőt. Alig fél óra múlva összeütköztek az Audival.

Lehetséges, hogy elpattant egy húr Zoli fejében, és ahogy ebben a felfokozott idegállapotban kocsiba ült, nem volt ura önmagának, és nem figyelt annyira az útra. Borzalmas, hogy emiatt hét embernek kellett meghalnia. Az a kislány nem tehet semmiről, a családja teljesen összetört, azt mondják, a kistestvérének meg sem merik mondani, mi történt a nővérével – mondta egy asszony, aki jól ismeri a családot.

A lap Ramóna anyjával is beszélt, aki alig tudott nyilatkozni a fájdalomtól.

"Nem tudom, hogyan lehet ezt ép ésszel kibírni, nem tudom feldolgozni ezt a fájdalmat. Most is az orvostól jövök, szeretnék nyugodtan gyászolni" – mondta az anya könnyes szemmel.A fiatal nő ismerősei nem tudnak megbocsátani a férfinak, elmondásuk szerint az semmire sem mentség, hogy Zoltánnak elborult az agya.

Rami és az a másik öt ember már nem jön vissza, és mindez egy ember elvakultsága miatt"

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Ismerhették egymást a két autó utasai

Az Opelt vezető Zoltán és a barátnője Kisbéren laktak albérletben, az Audiban ülő áldozatok is ott éltek, tehát látásból ismerhették egymást. Az Audit vezető vétlen sofőr, N. Csaba, és az autó tulajdonosa N. Ádám onnan is ismerhette a férfit, hogy a közvetlen szomszédjuk adta el neki azt az Opelt, amivel a balesetet okozta.

Az áldozatok hozzátartozói az eset óta sokkos állapotban vannak. N. Ádám anyja sírva nézegeti fia fotóit.

Minden percben várom, hogy felhívjon, hogy írjon nekem, a telefonomban még mindig itt őrzöm az utolsó hívásait, üzeneteit. Nem tudom, hogyan lesz ezután – mondta az asszony zokogva.

Ahogy korábban megírtuk, Zoltán egy előzés után vesztette el az uralmat az autója felett, és frontálisan karambolozott a szemközti sávban szabályosan közlekedő Audival. Az ütközéstől az egyik autó benzintankja megrongálódhatott, amitől gyakorlatilag egyből kigyulladt mindkét autó. Az áldozatok percek alatt halálra égtek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK