Fedezet nélkül szerződött egy beruházásra Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely
Márki-Zay Péter, a sánta kutya
Vágólapra másolva!
A hódmezővásárhelyi közgyűlés pénzügyi-gazdálkodási bizottságának vizsgálata szerint anélkül kötött szerződést a hódmezővásárhelyi strand vízkezelő technikájának kiépítésére Márki-Zay Péter polgármester, hogy a költségvetési keretből az ehhez szükséges források rendelkezésre álltak volna.
Vágólapra másolva!

A vizsgálati jelentésről szóló, a szabálytalanságot megállapító határozatot pénteki ülésén fogadta el a hódmezővásárhelyi közgyűlés a Fidesz-KDNP frakció tagjainak szavazatával.

Márki-Zay Péter Forrás: Origo

Kovács László (Fidesz-KDNP) a pénzügyi-gazdasági bizottság elnöke a vita során emlékeztetett rá,

A bizottság 24 dokumentumot kért munkájához, ebből azonban csak nyolcat bocsátott a polgármesteri hivatal a testület rendelkezésére.

A képviselő közölte,

a hivatal az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos iratok átadását rendszeres megtagadja,

vagy csak részben tesz eleget a pénzügyi bizottság kérésének.

Hozzátette:

A hódmezővásárhelyi közgyűlés a 2018-as költségvetésben 170 millió forint támogatást hagyott jóvá az önkormányzat tulajdonában lévő HMSZ Zrt. számára a strand vízkezelő technikájának kiépítésére.

Az önkormányzat és a cég erről szerződést is kötött – mondta a képviselő.

Az időközi választást követően a fejlesztéshez szükséges lépések nem történtek meg.

Ősszel azonban az önkormányzat saját beruházásában, a szükséges munkálatokat három részre bontva kiválasztotta a kivitelezőket, és szerződést kötött a fejlesztés megvalósítására – közölte Kovács László, hangsúlyozva, ezt közgyűlési hozzájárulás nélkül nem lehetett volna megtenni.

A képviselő elmondta,