Nem vállal több ciklust Soroksár polgármestere

Geiger Ferenc
Vágólapra másolva!
Negyed évszázadnyi polgármesterség után nem indul el az októberi önkormányzati választáson Geiger Ferenc - derült ki csütörtöki bejegyzéséből. A 65 éves soroksári városvezető kissé ellentmondásosan indokolta meg döntését, az viszont biztosnak látszik, hogy továbbra sem kívánja teljesen elengedni a politikát. A politikus háttérbevonulásával könnyen átrajzolódhatnak a soroksári politikai viszonyok, hiszen a baloldal magas helyi támogatottsága főleg személyének volt köszönhető, a kormánypártok előtt könnyen megnyílhat az út.
Vágólapra másolva!

"Döntöttem!" - ezzel a felütéssel tette közzé legújabb bejegyzését Geiger Ferenc. Hogy miről döntött? Kisvártatva ezt is kifejtette.

- jelentette be a politikus közösségi oldalán. Kissé ellentmondásos döntésének indoklása, hiszen ezután arról írt, hogy bár mind mentálisan, mind fizikailag jó állapotban lévőnek érzi magát, mégis nyugdíjba vonul. Hozzáfűzte, mindez nem azt jelenti, hogy teljes egészében visszavonul, hiszen "tanácsaival, kapcsolatrendszerével, majd három évtizedes közigazgatási tudásával, gyakorlati rutinjával" támogatni kívánja az új polgármester, illetve az új képviselő-testület munkáját.

Geiger háttérbevonulásával könnyen átrajzolódhatnak a soroksári politikai viszonyok, hiszen a baloldal magas helyi támogatottsága főleg a politikus személyének volt köszönhető, a kormánypártok előtt könnyen megnyílhat az út. A városvezető Soroksáron született, és egész életében itt élt. A rendszerváltás után négy évig Pesterzsébet-Soroksár vagyongazdálkodási osztály vezetőjeként kezdett, hogy aztán

az elmúlt negyed században az önállóvá vált XXIII. kerület polgármestere legyen.

Pályafutása viszont egy rondább üggyel végződött: tavaly novemberben Geiger legfőbb bizalmasa, Gelei József börtönnel fenyegette meg az egyik képviselőt, Tüskés Józsefnét, aki ráadásul Geiger frakciótársa. A megtámadott politikus úgy értékelte, hogy a polgármester közeli emberének adott igazat, nem neki. A történtek után Geiger ellen fordultak képviselőcsoportjának tagjai, a feszültség azóta is jelen van a civilnek mondott szervezetben.