Tarlós István: Megkezdődtek a tárgyalások a repülőtér zajcsökkentése érdekében

TARLÓS István
Budapest, 2018. október 31. Tarlós István főpolgármester beszédet mond a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységének avatásán 2018. október 31-én. A 3,9 milliárd forintos beruházás során egy több mint 7800 négyzetméter területű fedett, 12 új medencének helyet adó fürdőépülettel bővült a III. kerületi strand, amely ezentúl Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő néven üzemel tovább. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy megkezdődött a főváros, a Budapest Airport és a HungaroControl vezetői közötti tárgyalási folyamat a Ferihegyi repülőtér zajcsökkentése érdekében. A HungaroControl támogatja az éjszakai repülési tilalmat, és a fővárossal együtt kezdeményeznek jogszabályi változtatást. A főpolgármester szerint a zajcsökkentésre vonatkozó intézkedések belátható időn belül teljesíthetőek. 
Vágólapra másolva!

Tarlós István hangsúlyozta, hogy a kormány teljes mértékben partner a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló gépek okozta problémák megoldásában. A főpolgármester hosszú távú javaslatként fogalmazta meg, hogy a teherszállító, illetve a katonai gépek egy távolabbi repülőteret használjanak, a személyszállítás azonban nem szűnhet meg.

Rövid távú javaslata pedig az, hogy a mélyalvás időszaka alatt, éjfél és reggel 5 óra között mindenféle repülés tiltott legyen a Ferihegyi repülőtéren.

Tarlós István főpolgármester Forrás: MTI/Mónus Márton

Tarlós szerint a Budapest Airport pozitívan áll a kéréshez, amely belátható időn belül teljesíthető.