Márki-Zay Péter embere veréssel fenyegette az Echo TV riporterét - videó

Márki-Zay Péter
Hódmezővásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (j2) a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésének kezdete előtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
"Ki engedte meg, hogy engem... Takarodj innen! Rád verek olyat, hogy besz..sz, b.. meg!" - a hódmezővásárhelyi polgármester szimpatizánsa ezekkel a szavakkal fejezte ki nem tetszését, hogy az Echo TV riportere meg mert jelenni a helyi Fidesz vasárnapi sajtótájékoztatóján. A nagyobbik kormánypárt azt az Origo által nyilvánosságra hozott ügyet vette elő, miszerint a város önkormányzata egy szocialista politikus lányának áron alul, jogszerűtlenül adott el egy önkormányzati lakást. 
Vágólapra másolva!

Mostanában alaposan rájár a rúd az Echo TV munkatársaira, az elmúlt időszakban többször is akadályozták őket a munkájukban. Most vasárnap a hódmezővásárhelyi Fidesz tartott sajtótájékoztatót az Origo által felgöngyölített lakásbotrány kapcsán, amelyen a tévécsatorna riportere is megjelent. Ismét a középpontba kerültek, bár ezt egyáltalán nem akarták.

Márki-Zayék: Olyat rád verek, hogy besz..sz, b.. meg!

A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete annyit szeretett volna elmondani az előre meghirdetett eseményen, hogy szerintük a város önkormányzata egy szocialista politikus lányának áron alul, jogszerűtlenül adott el egy önkormányzati lakást. Csakhogy ezt nem sikerült maradéktalanul megtenniük, ugyanis a helyszínen megjelent Nagy Ernő, a botrányban érintett helyi szocialista, Márki-Zay Péter polgármester és Kis Andrea alpolgármester is. Velük tartott mintegy félszáz szimpatizáns, akik sípolással, folyamatos bekiabálásokkal zavarták a tájékoztatót. A Délmagyar tudósítása szerint

az agresszív fellépés kis híján erőszakba torkollott, ugyanis a rendezvény végén Márki-Zay Péter egyik követője inzultálta az Echo TV operatőrét.

A portál szerint, ha a tévécsatorna munkatársa nem lép hátra, kicsapta volna a kezéből a kamerát.

- kiabálta a mindenki Magyarországát hirdető Márki-Zay Péter egyik túlzottan is lelkes támogatója. Többen is hallották a helyszínen, hogy Márki Zay Péter megkérte az Echo TV riporterét, hogy az operatőrt inzultáló felvételt ne adják le. Erről hangfelvételük is van a tévéseknek.

A Hír TV megörökítette a történteket, íme:

A sajtótájékoztatón a fenyegetőzés mellett beszédek is elhangzottak. Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője szerint Nagy Ernő szocialista képviselő minden erkölcsi alapját elvesztette, hogy a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke legyen. "Felszólítjuk, hogy mondjon le a tisztségéről, és adja vissza a képviselői mandátumát is" - tette hozzá. A politikus Márki-Zay Pétertől is magyarázatot vár, miként lehetséges az, hogy valakinek úgy van a nevén önkormányzati lakás, hogy nem is lakik benne. Ahogy beszámoltunk róla, a város szívében elhelyezkedő, kétszobás, nagypolgári ingatlannak mindössze 7,6 millió forint volt a kikiáltási ára, amikor az önkormányzat nyilvános pályázatot hirdetett az értékesítésére. A Fidesz feljelentést tesz Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea (MSZP) alpolgármester és Nagy Ernő szocialista képviselő ellen, mert álláspontjuk szerint utóbbi lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolta meg az ingatlant.