Tóth Gabi összeáll Majkával

Vágólapra másolva!
Természet- és lélekbúvár zenész a Quimby-univerzumról, Tóth Gabi Majkáról, színészetről és leendő könyvéről a Sláger Témában. Március 3-án 20 órától a Quimby-együttes zenésze, Varga Livius és a Majkával közös dallal készülő Tóth Gabi lesznek a Sláger Téma vendégei.
Vágólapra másolva!

Természet- és lélekbúvár, gyakorló pszichológus, de mindemellett a Quimby alapító zenésze Varga Livius. Aki a Dunaújvárosból indult zenekar története mellett beszél majd filmes szerepeiről, így a Kontrollról, de a televíziós műsorvezetéseiről, például A magyar agyról is a vasárnapi műsorban. A Quimby kapcsán kiderül, miért kellett két koncertturnéjuk során is beérniük egyetlen pizzányi sztárgázsival, így ezekben az időkben az esti fellépések között Varga Liviusnak például pincérkedéssel kellett keresnie a napi betevőt.

Varga Livius a műsorvezetővel Forrás: Sláger Téma

Az ország legnevesebb koncertzenekarává vált Quimbynek mostanáig 16 nagylemeze jelent meg, ezek közül talán a Family tugedör nevesíti meg leginkább azt a zenei univerzumot, amiben a Quimby a Nap, a bolygók pedig a zenekari tagok saját zenei projektjei. Varga Livius révén megismerhetjük az egész márciust felölelő Family Tugedör turné minden titkát, vagyis hogyan lehet egyetlen Quimby-koncerten hat zenekar, huszonhárom zenész és egyetlen nagy család a színpadon. Sőt, még arra is fény derül, milyen szerepet játszott a Quimby-együttes karrierjében Münnich Ferenc, illetve milyen komplett programmal készülnek a nyár eleji-, a Balaton közepén egy kompon esedékes koncertjükre.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Tóth Gabi lesz a vendég. Másfél évtizede robbant be a Megasztárral, hogy aztán rá tíz évre már ő lehessen az X-Faktor egyik győztes mentora. Két fantasztikus album (Fekete Virág, Elég volt), valamint a saját- és az egyéb zenei produkciókkal közös dalokkal együtt vagy harminc klip kísérte eddigi karrierjét. Amit hamarosan Majkával tesz még teljesebbé. Hisz a Budapest Dal 2019 pályázaton közösen indulnak. Hogy pontosan mit is jelent ez, valamint, hogy miről szól majd a közös slágerük, az is kiderül a Sláger Témából.

Tóth Gabi és Kalmár Tibor Forrás: Sláger FM

Ahogy az is, Tóth Gabi csupán kirándulásnak tekintette-e eddigi színházi szerepléseit, vagy az István, a király rockopera Rékája, azaz Koppány lánya mind jobban a színészmesterség felé tereli-e. A Sláger Témában elárulja, milyen sajátságos külön versenyben vetekszik a Bon Bon együttessel, illetve, hogy a Budapest Dal pályázaton túl milyen további slágerek várhatók az énekesnőtől 2019 során. Sőt, a vasárnapi adásból még az is kiderül, Tóth Gabinak idei nagy terve egy könyv megjelentetése, illetve miért és hogyan küzd az influencerek ellen, tudatosabb közösségimédia-jelenlétre ösztönözve rajongóit.

A Sláger Téma Extrában 22 órától pedig a Bánffy Farkassal készült interjút hallgathatjuk meg újra. Gépészmérnöknek tanult, aztán mégis erdélyi nagyúr vált belőle. Bánffy Farkas fogta magát, és leköltözött Fugadra, hogy visszaszerezze a mintegy 35 ezer hektárnyi erdőséget, no meg a legendás kastélyt a román államtól, amit egykoron a családjától vettek el. Nemcsak a Bánffy vagyont, hanem a magyar kultúrát is kész megmenteni. A szórványmagyarság túlélését jelentő magyarlapádi szórványkollégiumban magyar fiatalok tanulhatnak anyanyelvükön, és emelkedhetnek ki a sokszor mélyszegénységben élő családjaik sorából.

A műsorvezető és Bánffy Farkas Forrás: Sláger FM

A modern idők igazán talpraesett bárója kapott egy fülest, így megvásárolt két telket Temes Megyében. Nem véletlenül, hisz feltételezhetően egy tatárjáráskori tömegsír mellett, a keresztes hadjáratot vezető II. András magyar király sírját is a Temes megyei Egres, ősi földje rejtheti. Bánffy Farkassal történelemről, jelenről, jövőről és még a magyar szentekről is beszélget a műsorvezető, Kalmár Tibor.

2019. március 3-án 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Varga Liviusszal, Tóth Gabival, Bánffy Farkassal, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!