Pásztor Anna összeomlott zaklatója halálhírére

Pásztor Anna zaklatójának tárgyalása
Az énekesnő tudja, hogy nem tehet József haláláról, mégis borzasztóan nyomasztja a bűntudat.
Vágólapra másolva!
Sírva nyilatkozott a Borsnak Pásztor Anna arról, hogy egész életében kísérteni fogja P. József halála. Az énekesnő zaklatója szerdán a börtöncellájában lett öngyilkos. 
Vágólapra másolva!

Felvágta a nyaki ereit, így ölte meg magát egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézményben P. József, Pásztor Anna korábbi zaklatója.

A hír sokkolta az énekesnőt, aki utoljára február 21-én állt - igaz, csak kamerák közvetítésével – szemtől szemben a férfival.

Az énekesnő tudja, hogy nem tehet József haláláról, mégis borzasztóan nyomasztja a bűntudat. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A felvidéki származású férfi, P. József kilenc hónapon át zaklatta az Anna and the Barbies zenekar frontemberét.

Először kedves üzeneteket küldött Facebookon, de egyre erőszakosabbá vált, végül megnyúzott, kibelezett állatok tetemeinek fotójával ijesztgette az énekesnőt, akiért megszállottan rajongott.

Arra is volt példa, hogy megvágta magát, és saját vérével írta az asztalra: „Kezdjetek el élni", ami Annáék egyik slágerének a szövege.

Pásztor Anna volt zaklatója, a dunaszerdahelyi P. József a zárkájában követett el öngyilkosságot szerda éjszaka. Még kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét Fotó: Csudai Sándor - Origo

P. Józsefet sem szép szóval, sem határozott elutasítással nem sikerült leállítani.

Az egyik utolsó üzenetében azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát és az énekesnőt is.

Tavaly augusztusban a zenekar Budapest Parkban rendezett koncertjén meg is jelent, a cipőjében egy késsel. Itt kapták el a rendőrök. Elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá az előzetesben, a szakvélemény szerint nem teljesen ép elméjű, de büntethető volt. Az ügyészség először zaklatással vádolta, de az utolsó, február 21-én tartott tárgyaláson a bíró bizonyítottnak látta, hogy József fizikai kárt akart tenni Pásztor Annában, ezért az ügyet emberölés előkészületének bűntettére súlyosbította, és a Fővárosi Törvényszék elé küldte.

A férfi többévnyi börtönre számíthatott volna.

A férfi édesanyja összeomlott a fájdalomtól

A Bors megtalálta József édesanyját, Margitot Dunaszerdahelyen, ahol az asszony József beteg testvérével él egy panellakásban. Megtörten nyitott ajtót, látszott, alig aludt az éjszaka.

– mondta a gyászoló édesanya a fájdalomtól bénultan.

P. József édesanyját megbénította a fájdalom Forrás: Bors

- nyilatkozta Pásztor Anna volt zaklatójának az édesanyja megtörten a napilap munkatársának.

Az asszonynak nem először kell megbirkóznia azzal, hogy egy szerette öngyilkosságot követ el.

A férjét kellett eltemetnie, miután ő is önkezével vetett véget az életének. A férjnek volt egy élelmiszerüzlete, ahol egy ismerősük szerint nem mentek jól a dolgok, ezért menekülhetett a halálba.

József kamaszként nehezen dolgozta fel édesapja elvesztését, a helyiek szerint utána „borult meg", de próbált normális életet élni.

– mondta a lapnak József egy ismerőse, aki hozzátette, nem érti, mi szüksége volt a férfinak egy plátói, beteges szerelemre.

A Bors döbbenetes részleteket tudott meg

P. József szerdán éjszaka az ágyán fekve vágta fel a nyaki ütőerét a tisztasági csomagjában tartott borotvával. A Ripost szerint egy jogszabály kimondja,

hogy 15 eldobható, vagy akár egy cserélhető fejes borotvát is bevihet magával a fogvatartott a cellába.

Tettét perceken belül felfedezték a fegyőrök.

A zárkában gondos ellátásban részesült, de több liter vért vesztett, mire a János kórházba értek vele. Ott megoperálták, vért is kapott, de belehalt a sérüléseibe. Mindenre elszánt lehetett, mert nagyon mély vágást ejtett a nyakán.

A napilap úgy tudja, nem hagyott hátra búcsúlevelet, nem üzent Annának.

A rendőrség az idegenkezűséget kizárta.

Pásztor Anna zaklatójának tárgyalásán. Az énekesnő is teljesen összetört P. József halálhíre hallatán Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Bors csütörtök reggel érte el Pásztor Annát, akit sokkolt a hír.

– mondta elcsukló hangon az énekesnő, aki a beszélgetés alatt többször is elsírta magát, érezni lehetett, hogy rettenetesen megviselték a történtek.

– mondta a Borsnak sírásba fúló hangon Pásztor Anna.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!