Milliós fizetések ellenére csak a botrányra képes az ellenzék

GRÉCZY Zsolt; SZÉL Bernadett; SCHMUCK Erzsébet; ORBÁN Viktor; JAKAB Péter; BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó; HADHÁZY Ákos
Budapest, 2019. február 10. Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselője, V. Naszály Márta I. kerületi önkormányzati képviselő, Jakab Péter jobbikos, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s, Schmuck Erzsébet LMP-s parlamenti képviselő, Lukácsi Katalin közéleti aktivista, korábbi KDNP-tag, valamint Szél Bernadett (takarásban) és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők az ellenzéki pártok Értékelni jöttünk! címmel meghirdetett tüntetésén a Szent György téren Orbán Viktor évértékelő beszéde után 2019. február 10-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Havonta több mint egymillió forintot keresnek azok az ellenzéki képviselők, akik ahelyett, hogy a feladatukat látnák el, amiért a szavazóik az Országházba küldték őket, kivonulnak a parlamenti ülésekről, megakadályozzák egy bizottsági ülés munkáját, vagy épp botrányt keltenek az MTVA-székházban.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap számolt be róla, hogy több ellenzéki képviselő háza táján nem divat manapság elvégezni azt a munkát, amiért a szavazóik bizalmat szavaztak nekik. Nem kevés összegért járatják le magukat nap mint nap, ahelyett, hogy képviselői feladataiknak tennének eleget.

Az MTVA-székházban a csukott ajtóról lepattanó performanszáról ismert Kunhalmi Ágnes, aki legutóbb rossz helyesírásáról is tanúbizonyságot tett, a Kulturális Bizottság alelnökeként

havonta 1.336.500 forintos fizetést visz haza.

Harcostársa, Bangóné Borbély Ildikó, aki szintén az MTVA-székházban színészkedett, és kitalálta, hogy az ellenzéki képviselők feküdjenek a földre, tarkóra tett kézzel, mert az „k.rva erős kép lenne", havonta,

az MSZP frakcióvezető-helyetteseként 1.514.700 forintot keres.

Emlékeztetőül, az ellenzék jó részével együtt Bangóné is igennel szavazott tavaly a képviselői illetményemelésre.

A milliós fizetések ellenére sem a feladatát látja el az ellenzék Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A sorból ki nem hagyható a manapság nagyon aktív Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője, aki szintén az MTVA-székházban fetrengett a földön, és becsmérlően beszélt a köztévé biztonsági őreivel, mert szerinte őt erőszakkal leteperték. A gyurcsányista képviselő se akármennyiért bohóckodik a járólapon, a költségvetési bizottság elnökeként 1.514.700 forintot keres. A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnökeként párttársa, Vadai Ágnes, aki a sikertelen MTVA-akció után könnycseppeket próbált kicsikarni magából a kamerák kedvéért, ugyanennyit tesz zsebre.

Hadházy Ákos, akit mára már csak a köztévé Pókembereként emlegetnek, a főhős, aki talán az egész show-t vitte az ellenzék nagy akciójában, havonta „csak" 891.000 forintot kap fizetésképpen. Ez az összeg

nem bizonyult elégnek ahhoz, hogy egy alkalommal többször szólaljon fel a parlamentben,

de sajnos arra sem elég neki, hogy ne lyukas zokniban aludjon az MTVA székházban. Képviselőtársa, Szél Bernadett, akinek nem volt mindegy, hogy melyik mellékhelységben végzi el a dolgát a köztévében, havonta az Európai Ügyek Bizottságának tagjaként 1.069.200 forintot keres.

A kutatások alapján mérhetetlen támogatottsággal rendelkező Tordai Bence, aki a Párbeszéd képviselője, frakcióvezető-helyettesként havonta 1.514.700 forintot kap parlamenti "munkájáért". Tordai Bence egyébként párját ritkítja az Országházban, hiszen korábban még azzal sem volt tisztában, hogy hogyan kell szólítani a magyar miniszterelnököt.

Baloldali munkamorál

A képviselők a tiszteletdíjuk mellett kapnak még háromszázezer forint támogatást lakás- vagy szállodahasználatra, 623 ezret irodai elhelyezésre, alkalmazotti költségtérítésre 1,7 milliót, mobiltelefon-használatra pedig 44 500 forintot.

Ezek a képviselők tehát ilyen fizetések mellett fetrengenek a földön, cetliket dobálnak a parlamentben a karzatról, miközben sípolnak és kivonulgatnak.

Arra azonban nem vették a fáradtságot, hogy megszavazzák a több mint ötvenezer embert érintő ápolási díjemelést, ahogy a gyermekek otthongondozási díjának bevezetését sem, ami tizenhétezer családot érint. Mindezt úgy, hogy korábban a parlamentben és az utcán is az említett díj emelését követelték.

Az ellenzék munkamoráljáról sokat elárul az is, hogy a legutóbbi Fővárosi Közgyűlés költségvetési vitájában Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a baloldal főpolgármester-jelöltje 18 másodpercben szólalt fel, ami több mint 2018-ban összesen.