Raklapokra állítják ki a finoman megmunkált bútorokat

Balaton Bútor
Vágólapra másolva!
A Papp László Budapest Sportarénában rendezik a 10. Konyha Kiállítást a hétvégén. Az egyik kiállító a Balaton Bútor lesz.
Vágólapra másolva!

A veszprémi székhelyű Balaton Bútor termékei az 1900-as évektől napjainkig túlzás nélkül szinte családtagként kísérték végig generációk mindennapjait - és emellett külföldön is elismertek. Gyakran egész irodaházakat bútoroznak be. Elsősorban székeket és asztalokat gyártanak, egyedi módszerrel, mindemellett a hagyományokat tiszteletben tartva.

Forrás: Balaton Bútor, www.Targyfotozas.Com

A Konyha Kiállításon az idén először jelenik meg a Balaton Bútor. Erről Kalauz Károly, a cég ügyvezető igazgatója beszélt.
„Az utóbbi időben eltűntünk a lakossági fogyasztói piacról. A többi magyar- és nemzetközi piacon intenzíven jelen vagyunk, fejlődünk, most pedig vissza szeretnénk térni a hazai lakossághoz is, ugyanis akinek van otthon Balaton Bútor terméke, kifejezetten keresi, hogyan lehet felfrissíteni, megújítani, kiegészíteni az otthoni bútorait. Széles körben is szeretnénk bemutatni új termékeinket. Ehhez az kell, hogy részt vegyünk hazai kiállításokon – mint például a Konyha Kiállításon, ahol fel akarjuk hívni a figyelmet új bemutatótermünkre is" – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Dr. Kalauz Károly, a Balaton Bútor ügyvezető igazgatója Forrás: Origo

Cser Anikó, a Balaton Bútor belföldi értékesítési igazgatója azt mondta: a magas minőségű, klasszikus stílusú étkezőgarnitúráiról ismert Balaton Bútor most a legfrissebb európai trendeknek megfelelő, modern vonalvezetésű termékeivel mutatkozik be. A kiállításon megtekinthető izgalmas, új formák, színek a cég legújabb fejlesztéseinek eredménye.

Cser Anikó, Balaton Bútor, belföldi értékesítési igazgató Forrás: Origo

Két garnitúra-összeállítást állítanak ki: a modern Bani, és a klasszikus vonalvezetésű, frissített megjelenésű Szindbád bútorcsaládot. Ez utóbbi egy polgári stílusú étkező, nagyobbítható asztallal és fehérített felületkezeléssel. Emellett bemutatnak több egyéb terméket is – például bárszékeket -, amelyek részben új modellek, részben a hagyományos darabok újragondolt változatai. Ezeket esztétikus, kényelmes, praktikus és tartós lakásbútorként vagy közületi bútorként egyaránt ajánlják. A Balaton Bútor egyik termékükre Red Dot dizájn-díjat is kapott – ez is megtekinthető lesz a kiállításon.

Klaus bárszék Forrás: Balaton Bútor, www.Targyfotozas.Com

A kiállított garnitúrákról Kalauz Károly elmondta: a tölgy alapanyagú Bani garnitúra ülőfelületeit rétegelt idompréselt palást biztosítja. Az íves, ergonomikus felület és rátétkárpitozás pedig exkluzívan láthatóvá teszi a szép formákat és az egyedi szerkezetet.

Dr. Kalauz Károly és Cser Anikó Forrás: Origo

„Konyhákba, étkezőkbe különösen ajánljuk folttaszító, könnyen tisztítható és egyben környezetbarát szövetkínálatunkat, melyek kellemes tapintásúak, széles színválasztékban elérhetőek és rendkívül praktikusak" – tette hozzá az ügyvezető igazgató.
Azt mondja, hogy fontos újdonságuk, hogy a mobil bútorokon kívül teljes körű gyártást és kivitelezést végeznek egyéb lakás-, illetve közületi bútorozás területén is, a konyhabútortól a gardróbokon át, az irodabútorokkal bezárólag.

Mydem bárszék Forrás: Balaton Bútor, ww.Targyfotozas.Com

A kiállításon egészen különleges módon jelenik meg a cég: modern, industriális stílusban.

– mondta Cser Anikó.

Kalauz Károly hozzátette: a bútorokat ott, helyben meg lehet majd rendelni. Minden vásárló kiválaszthatja a faváz színét, a szöveteket is – vagyis a gyár egyedileg gyártja mindenkinek a megrendelt terméket, amelyet 6-8 hét alatt készítenek el.
Azt pedig, hogy hogyan készülnek a Balaton Bútor termékei, korábban az Origo stábja is megnézhette – ezt itt tekinthetik meg.