Kunhalmiék kínos ügyetlenkedése megihlette az internet népét

2019.02.22. 14:18

Nem kímélték a kommentelők Kunhalmi Ágnest a hét eleji Bangóné Borbély Ildikóval közösen összehozott mutatványa miatt, amikor is, mint emlékezetes, a kezükben tartott papírra nem sikerült helyesen leírniuk a "fojtani" szót, helyette "folytanit" írtak. Az eseten napok óta nevetnek az emberek, az internet népét pedig megihlette Kunhalmi és Bangóné súlyos bakizása, számos mém és komment született a nevetségessé váló képviselőkről. De nemcsak nekik, hanem a baloldal főpolgármester-jelöltjének, Karácsony Gergelynek is meggyűlt a baja a magyar helyesírással, hiszen a kormánykritikus Facebook-posztjában valahogy nem akart sikerülni helyesen leírni azt, hogy dolgozószobájából, helyette "dolgozószobáLYából" született a veretes írásban.

Mint emlékezetes, az Országgyűlés Mentelmi bizottsága hétfőn tárgyalta több ellenzéki képviselő ügyét, a két szocialista, Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó egy-egy papírlappal érkezett, amelyet a bizottság előtt is felmutattak. A fojtani szót azonban nem sikerült leírniuk helyesen. A kép tanúsága alapján mindezen jót derült a két képviselőnő, valamint a háttérben Harangozó Tamás, másik MSZP-s képviselő is.

Forrás: MTI

Az eset érthetően megihlette az internet népét, számos mém és komment született.

Íme néhány közülük:

Forrás: Facebook

A helyesírásról is beszélgetni kellene egy kicsit. Na jó: nem kicsit. Nagyon. És mellé nem kellene hazudni reggel, éjjel meg este. Akkor a gonosz ajtók (aLYtók? :D) sem lennének legyőzhetetlen ellenfelek."

 

Forrás: Facebook

Ez a tied?"

De persze sokan felidézték Kunhalmi Ágnes, tavalyi, az MTVA székházban bemutatott színészi alakítását is. 

 

Forrás: Facebook

 

Ez egy ALYTÓ. Nem neki futni, nyit kell."  

Forrás: Facebook

Íme a felejthetetlen videó: 

 

De a mémeken túl számos komment is keletkezett, amelyben szintén megemlékeztek a hét eleji, közröhejbe fulladó akcióról:

Forrás: Facebook

Kiskezít csókolom, nagy gondban vagyok, de ön mint oktatásügyi politikus biztosan tud segíteni. Hány j-vel kell azt írni, hogy SiLYófok? Én már csak önnek hiszek, mert a hejjjesírás ellenőrzők is mind fasiszták."

 

Forrás: Facebook

A vidámságot nem lehet senkibe fojtani,vagy Folytani"

 

Forrás: Facebook

Amikor én még iskolás gyerek voltam, azzal riogattak minket, hogy nem lesz belőled orvos, mérnök, ha nem tudsz rendesen magyarul, elvégre nyelvében él a nemzet!! A mai gyerekek meg csak az fogják mondani semmi gond anyu majd leszek ellenzéki politikus .."

És végezetül, az egyik kommentelő levonta a tanulságot is:  

 

Forrás: Facebook

Karácsonynak is meggyűlt a baja a magyar nyelvvel

Ahogy korábban már megírtuk, a fenti eset után Karácsony Gergelynek a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjének is meggyűlt a baja a helyesírással. Korábbi cikkünkben beszámoltunk, hogy végérvényesen, tömeges helytelenírási hangulat uralkodott el az ellenzéki politikusok körében. Ez az alattomos állapot odavezetett, hogy a Jobbik náci bűneit mentegető Karácsony Gergelynek sem sikerült eltalálnia, hogy szimpla j-vel, vagy a kicsit kacskaringósabb ly-nal kell írni azt a lehetetlenül nehéz szót, hogy "dolgozószobájából".  A Budapest vezetésére törő politikus a rosszabbik utat választotta, és a következőket gépelte be közösségi oldalán: 

Persze Orbán Viktor dolgozószobáLYából ez már nem látszik.

Forrás: Origo

Azóta sikerült javítani az apróbb malőrt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK