A mezőtúri DK sietve gratulált a cigányozó jobbikos kinevezéséhez

Csányi Tamás Vona Gábor Jobbik
Vágólapra másolva!
"Jász-Nagykun -Szolnok megye 04. választókerületében Csányi Tamás parlamenti képviselő lett sokak megelégedésére" - írták lelkendezve a helyi Gyurcsány-pártiak. Egy biztos: pár hónappal korábban ilyen mondatokat csak fővesztés terhe mellett lehetett volna tenni a Demokratikus Koalícióban, most a mezőtúri csapat szabadon, teljes odadással gratulált a cigányozó jobbikos politikus országgyűlési képviselővé való kinevezéséhez.
Vágólapra másolva!

Hétfőn éles váltás történt a Jobbik országgyűlési frakciójában: egy zsidó nő megverésével hencegő Szávay István, és a gyanús üzelmekkel hírbe hozott Staudt Gábor helyére a zsidókat listázó Bencsik János, valamint a cigányokat lustának tartó Csányi Tamás került, miután letették esküjüket. Mint ismert, a friss arcokról december közepén döntött a párt elnöksége, így minden adott volt, hogy megkezdődjön a gratulációk sora. A legnagyobb meglepetésre azonban teljesen váratlan helyről érkezett az egyik leggyorsabb és legszebb köszöntés Csányi Tamásnak:

a mezőtúri DK már hétfőn megosztotta örömét követőivel, mert a cigányozó jobbikos politikusból országgyűlési képviselő lett.

Fontos! - ezzel a felkiáltással nyomítékosították a jó hírt közösségi oldalukon, amelyet aztán úgy folytattak, hogy "a Jász-Nagykun -Szolnok megye 04. választókerületében Csányi Tamás parlamenti képviselő lett sokak megelégedésére." Nehogy valaki félreértse lelkesedésüket mindezt megtoldották azzal, hogy a Jász-Nagykun 4-es körzet az egyik legszerencsésebb az egész országban, mert két képviselő is bekerült innen a magyar Országgyűlésbe. "Forduljanak Csányi Tamáshoz bizalommal" - zárták gondolataikat a helyi DK-sok.

Nem volt előzménynélküli a történet, hiszen már a kampányban is egymásra találtak a két párt helyi erői. „A 4. vk DK elnöke vagyok. A mezőtúri aktivistáim leültek velem és elmondták, hogy nagyon sajnálják, de azt kell mondaniuk, hogy Csányi Tamásra fognak szavazni, mert... Megindokolták. Egy percig sem jutott eszembe, hogy lebeszéljem őket. A képviselőjüket keresik, az emberi oldalt mérlegelik, nem a párthovatartozást. Ez így van rendjén! Ezt tartom követendőnek mindenhol." - kommentelte a jobbikos jelölt falára Szelindi Andrea, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke tavaly márciusban. Országos szinten sokáig teljesen más volt a helyzet : a Jobbik és a DK ősellenségnek számított, elég csak a "szemkilövető" és a "náci" jelzőkre gondolni.