Soros György embere Magyarországra jön kampányolni

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, Soros György magyar származású amerikai üzletember, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke
Vágólapra másolva!
Magyarországra érkezik kampányolni Soros György legfőbb brüsszeli szövetségese, Frans Timmermans. A bevándorláspárti politikus találkozni fog szakszervezetekkel is, célja, hogy a migrációról elterelje a figyelmet. Timmermans hosszú évek óta megbízhatóan érvényesíti az Európai Bizottság berkein belül az amerikai tőzsdespekuláns érdekeit.
Vágólapra másolva!

Budapestre érkezését követően elsőként a magyarországi szakszervezetekkel kezdeményezett találkozón vesz részt Frans Timmermans, az európai baloldal csúcsjelöltje, az Európai Bizottság első alelnöke – tudta meg a Magyar Nemzet. A pénteki találkozó apropója a túlóra-szabályozás. Az esemény az MSZP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) közreműködésével szerveződik.

A Magyar Nemzet megkereste Kordás Lászlót, a MASZSZ elnökét, aki megerősítette a találkozó tényét, ám annak céljáról nem közölt részleteket. Kordás emellett elmondta: nem érkezett egyelőre válasz az Európai Bizottságtól a MASZSZ által február elején elküldött, a túlóratörvény megemelt munkaidőkeretet kifogásoló panaszára.

Brüsszel egyelőre elemzi a munka törvénykönyve vonatkozó módosítását.

Timmermans január 30-i felszólalásában kiemelte, a tavaly decemberben elfogadott törvénymódosítást a bizottság vizsgálja, a magyar kormány számára már megküldte a kérdéseket, a válaszok fényében döntenek a további lépésekről.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Magyarországra jön kampányolni Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A baloldal elterelné a figyelmet a migrációról

Egyre valószínűbb, hogy az európai baloldal a migráció kérdéséről kívánja elterelni a figyelmet úgy, hogy a munkavállalók félelmeit, a dolgozókat foglalkoztató kérdéseket tematizál, ezek közé tartozik a rabszolgatörvényként elhíresült túlmunka-szabályozás is – fogalmazott Szalai Piroska. A munkaerőpiaci szakértő felidézte,

a baloldalhoz köthető nemzetközi szakértőhálózat már az áprilisi magyar parlamenti választásokat követően felmérte a társadalomban uralkodó félelmeket.

Ezek közül kiemelték a munkaerőpiaci aggodalmakat, majd ezeket kilenc pontban foglalták össze. Közéjük tartozik a túlóra, a bérek helyzete vagy a nyugdíjak kérdésköre. A MASZSZ-hoz közeli Policy Agenda által készített, munkavállalókra vonatkozó felmérések birtokában pedig a baloldalhoz köthető szakszervezetek eltúlozták a túlóra-szabályozással kapcsolatos kommunikációjukat, kihasználva ezzel egy dolgozói félelmet a sok közül.

Nem mellékesen a hazai felméréseket a német szociáldemokratákhoz köthető Friedrich Ebert Stiftung intézet végezte a szakszervezetekkel együttműködésben, amely

újabb jele annak, hogy az európai baloldal áll e hangulatkeltések hátterében szerte Európában.

Összességében tehát a dolgozók, a társadalom félelmeiről nemcsak Magyarországon, de szinte egész Európában pontos képe van a baloldalnak, ezek közül pedig kiemelkedő a túlóráztatás, a digitalizáció, illetve a nyugdíj.

A bizottság a bevándorláspárti biztost mentegette

Mint arról korábban beszámoltunk, iránymutatást adott ki az Európai Bizottság arra vonatkozóan, hogy a biztosok részt vehetnek-e az EP-kampányban. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben Jean-Claude Junckernek, a bizottság elnökének írt levelében azt írta, hogy Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét, az Európai Szocialisták választási csúcsjelöltjét ki kell vonni a bizottság munkájából arra az időre, amíg aktívan részt vesz az európai választási kampányban. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője pedig azt mondta, hogy

Timmermans eddig is aktívan közreműködött a bevándorláspárti javaslatok előkészítésében,

így nyilvánvaló, hogy Timmermansszal akarják végrehajtani a Soros-tervet. A bizottság most Timmermanst mentegeti.

Timmermans gyakorlatilag végrehajtaná a Soros-tervet Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Mint ismeretes, a májusi európai parlamenti választást követően Jean-Claude Juncker távozik az Európai Bizottság elnöki székéből. Azonban első számú helyettese, Frans Timmermans bejelentkezett a helyére. Timmermans egy, a hazájában rendkívül meggyengült párt, a holland Munkapárt képviseletében van jelen az európai politikában, mégis ő lesz a szocialisták csúcsjelöltje. Timmermansról érdemes megjegyezni, hogy

ő volt 2012-2014 között Hollandia külügyminisztere, akinek a kinevezettje volt a korábbi budapesti holland nagykövet, aki 2017-ben botrányos kijelentésével hívta fel magára a közvélemény figyelmét.

Gajus Scheltema a 168 Órának adott képviselet-vezetői búcsúinterjújában egyebek mellett azt mondta, a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”. Ettől külügyminisztere, Bert Koenders kénytelen volt elhatárolódni.

Soros György legfőbb szövetségese Timmermans

Timmermanshoz tartoznak a jogállamisággal és demokráciával kapcsolatos ügyek, így hozzá kerültek a hazánkkal és Lengyelországgal kapcsolatos bírálatok is. Timmermans egy ismert magyar illetékest azzal üdvözölt a megismerkedésükkor, hogy van már egy magyar barátja – mégpedig Soros György.

Ahogy arról már korábban az Origo is beszámolt, Timmermans volt az egyik olyan EU-s vezető, akivel a legtöbbször találkozott a spekuláns az elmúlt években, és

számos alkalommal kifejtette, hogy nagyra tartja, és többször meg is védte az amerikai spekulánst.

„Semmi kétségem afelől, hogy őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá” – mondta el korábban Sorosról.

Timmermans folyamatosan együttműködik Sorossal és Sargentinivel Forrás: MTI/Patrick Seeger, Philippe Buissin

A Die Zeit német hetilapnak adott 2017-es interjúban pedig Timmermans egyetértett a kérdező riporterrel: ő is antiszemita felhangúnak értette, és „felháborította”, amikor Orbán Viktor kormányfő „amerikai pénzügyi spekulánsként” utalt Sorosra. Timmermansról Orbán Viktor miniszterelnök is elmondta a véleményét, amikor kifejtette:

Timmermans, a bevándorláspártiak fő erejének választási csúcsjelöltje köztudomásúlag Soros György embere.

A kormányfő szerint Soros most már nyíltan el akarja foglalni az európai intézményeket.