Egy zsidó kulturális magazin szerint meghökkentő Karácsony Gergely Jobbik-mentegetése

Karácsony Gergely, Sneider
Vágólapra másolva!
A Kibic Magazin felháborodott hangvételű összefoglalót készített a Párbeszéd társelnökének Jobbik-mentegetésével kapcsolatban. „Meghökkentőek voltak ezek a kijelentések” – írták hétfőn Karácsony Gergelynek arra a nyilatkozatcsokrára, miszerint Gyöngyösi Márton zsidólistázós felvetése nem nácizmus, Sneider Tamás romaverése nem rasszizmus, cigányagyonverős mondata pedig „egy kiragadott beszélgetés” része volt. Újabb visszacsatolás az antiszemita ügybe keveredő politikusnak. 
Vágólapra másolva!

„Kiverte a biztosítékot sokaknál az az interjú, amelyben múlt hét kedden Karácsony Gergely a Hír Tv-ben arról beszélt, hogy Gyöngyösi Márton 2012-es zsidólistázós felvetése nem nácizmus, és hogy a baloldali-liberális ellenzéki pártok összefoghatnak a Jobbikkal” – így indította a Kibic Magazin Karácsony Gergely Jobbik-mentegetésével kapcsolatban készített összefoglalóját. Ismert, a politikus a Hír TV-ben arra jutott, hogy Gyöngyösi Márton zsidólistázós felvetése nem nácizmus, Sneider Tamás romaverése nem rasszizmus, cigányagyonverős mondata pedig „egy kiragadott beszélgetés” része volt.

A zsidó kulturális portál meghökkentőnek nevezte Karácsony Gergely szavait.

Ezt követően felidézték, hogy nem mindenki volt olyan megértő Karácsony Gergely kijelentéseivel, mint Puzsér Róbert, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt, aki szolidaritást vállalt régi ellenfelével, mondván, ez „álvita”. Köves Slomó a Hír TV-ben arról beszélt, hogy

csalódott a főpolgármester-jelöltben, aki szerinte túlment egy határon.

Karácsony Gergely szerint Gyöngyösi Márton zsidólistázós felvetése nem nácizmus, egy zsidó portál meghökkentőnek nevezte a megnyilvánulását Forrás: Hír TV

A vezető rabbi úgy vélte, az ellenzék az antiszemita kijelentések miatt elhiteltelenedik a választók szemében. „Egy olyan párt tagjain, azokon az embereken, ahol az egyik zsidó állampolgárok listázását kívánja, a másik meg egy roma embert vert majdnem halálra, azon mit van mentegetni? A rasszizmust minden tisztességes ember elutasítja, ezért most úgy tűnik, mintha egészen más alapokon állnánk” – mondta Köves Slomó.