A nácikat mentegető Karácsony Gergely új gúnynevet kapott: Sneider Geri

2019.02.11. 13:29

A Jobbik náci ügyeit mentegető politikus Orbán Viktor évértékelőjére próbált reagálni Facebookon, csakhogy érkeztek a kommentelők, nem kis számban. Karácsony Gergely akkora kommentfolyamot kapott a nyakába, amit még a Soros-párti jelentéskészítő, Judith Sargentini is megirigyelt volna. Az emberek elmondták a véleményüket a politikus Hír TV-s kijelentéséről, politikai mezváltásairól, sőt, még új becenevet is adtak neki.

A zsidó származású országgyűlési képviselők listázásának ötletét nem nácizmusnak tartó Karácsony Gergely rövid írással reagált Orbán Viktor tegnapi évértékelőjére. Ismert, vasárnap a magyar miniszterelnök az elmúlt évtized legnagyobb hatású családpolitikai programját jelentette be, tele fontos kedvezményekkel és lehetőségekkel a gyermeket vállaló magyar családoknak. Beszédében áthallásosan szót ejtett Karácsony Jobbik-mentegető kijelentéséről is, azt mondta, hogy „szégyen azt hallani, hogy a zsidó képviselők listázása nem antiszemitizmus”. A miniszterelnök hozzátette, szégyen, hogy Karácsony ezek után a budapestiek polgármestere akar lenni, ahelyett, hogy „elkullogna csendben a kertek alatt”. Azt nem lehet tudni, hogy Karácsonynak a bejelentett nagy volumenű intézkedésekkel, vagy Orbán Viktor szavaival volt problémája, amikor megfogalmazta rövid reakcióját, az viszont biztosnak látszik, hogy követőinek túlnyomó többségének viszont vele volt baja.

„Sneider Gerit” kiosztották a kommentelők

Ugyanis Karácsony Gergely akkora kommentfolyamot kapott a nyakába, amit még a Soros-párti jelentéskészítő, Judith Sargentini is megirigyelt volna. Gyakorlatilag alig olvasható olyan hozzászólás a poszt alatt, amely pozitívan viszonyult volna a politikus írásához.Milyen"gonosz" ez a magyar kormány, hogy képes 10 millió forintos, kedvezményes kölcsönt adni nőknek gyermekvállalásra, ráadásul a törlesztést az első és második gyermek születésekor felfüggesztik, a harmadik gyermek után pedig a maradék tartozást elengedik...! Tiszta szégyen nem? írta az első hozzászóló, aki kifogásolta, hogy Karácsony egy szót sem ejtett a magyar kormány családvádelmi tervéről. „Úgy ahogy megválasztottak miniszterelnöknek is ugye pártutazó Gergőci? A lába nyomát sem ered fel a miniszterelnöknek” – vetette fel a következő kommentelő, aki szerint a Párbeszéd politikusa gyakran cseréli pártjait. Volt olyan, akit boldogsággal tölt el, hogy Karácsony az ellenzék fő arca, hiszen így már a 4/5 sem elképzelhetetlen a következő parlamenti választáson. „Az ellenzéki haverjaiddal egymást fogjátok enni októberben, ahogy azt mindig is tettétek! Pont ez a jó bennetek, hogy kiszámíthatóak vagytok, nem tudtok” – ezt már egy következő követő írta, aki szerint ölre menő harc várható a főpolgármester-jelöltségért a baloldalon. De olyan hozzászóló is akadt, aki egyszerűen Sneider Gerinek nevezte a politikust. 

Mivel körülbelül ebben a mederben és hangulatban folytatódott a diskurzus, ezért a legegyszerűbb, ha ez innentől kezdve vizuálisan kerül személtetésre:

Forrás: Facebook

 

Forrás: Facebook

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK