Huszonegyedik évértékelőjét tartja ma délután Orbán Viktor

2019.02.10. 08:01

Ma tartja huszonegyedik évértékelőjét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Várkert Bazárban. Orbán Viktor az általa 1999 óta meghonosított évértékelő beszédében szokta az elmúlt időszak eseményeit összegezni, de ekkor jelenti be az elkövetkezendő év főbb politikai irányait, illetve a kormány közeljövőben várható intézkedéseit is. Az Origo délután a helyszínről fog tudósítani, kövessék a beszédet élőben az oldalunkon!

 A miniszterelnök  beszéde 15:00-kor kezdődik a Várkert Bazárban.

A beszéd tartalmáról annyit lehet tudni, hogy a miniszterelnök biztosan beszélni fog a családvédelmi akciótervről, a kormány várható, további családtámogatási intézkedéseiről, ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a pénteki Kormányinfón. A miniszter ennek kapcsán kijelentette, hogy a családvédelmi akciótervnek „van előzménye, és ha lesz rá lehetőség, folytatása következik”.

Egy fotó a 2017-es miniszterelnöki évértékelőrőlForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Figyelő információi szerint a miniszterelnök be fogja jelenteni a kormány által tervezett gazdasági növekedésösztönző programot is, amelynek lényeges pontjai a következők:

  • további, állami infrastrukturális beruházások,
  • a falusi CSOK, modern falvak programja is ide értendő,
  • turisztikai fejlesztések,
  • az informatikai szegmens megerősítése, valamint a külföldi működő tőke idevonzásának felpörgetése lehet az új növekedésösztönző program „lelke”.

De biztosan szóba kerül az idei évértékelőben az előttünk álló európai parlamenti választás, és annak fő kampánytémája, a migrációs válság is. 

Az Origo a helyszínről tudósít, kövessék a beszédet az oldalunkon! (De előtte, dél körül hosszabb összeállítást közlünk az eddigi évértékelőkről.)