Huszonegyedik évértékelőjét tartja ma délután Orbán Viktor

Orbán Viktor évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása magyar zászló miniszterelnök politikus SZEMÉLY SZIMBÓLUM zászló
Budapest, 2017. február 10. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2017. február 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ma tartja huszonegyedik évértékelőjét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Várkert Bazárban. Orbán Viktor az általa 1999 óta meghonosított évértékelő beszédében szokta az elmúlt időszak eseményeit összegezni, de ekkor jelenti be az elkövetkezendő év főbb politikai irányait, illetve a kormány közeljövőben várható intézkedéseit is. Az Origo délután a helyszínről fog tudósítani, kövessék a beszédet élőben az oldalunkon!
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök beszéde 15:00-kor kezdődik a Várkert Bazárban.

A beszéd tartalmáról annyit lehet tudni, hogy a miniszterelnök biztosan beszélni fog a családvédelmi akciótervről, a kormány várható, további családtámogatási intézkedéseiről, ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a pénteki Kormányinfón.

A miniszter ennek kapcsán kijelentette, hogy a családvédelmi akciótervnek „van előzménye, és ha lesz rá lehetőség, folytatása következik”.

Egy fotó a 2017-es miniszterelnöki évértékelőről Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Figyelő információi szerint a miniszterelnök be fogja jelenteni a kormány által tervezett gazdasági növekedésösztönző programot is, amelynek lényeges pontjai a következők:

  • további, állami infrastrukturális beruházások,
  • a falusi CSOK, modern falvak programja is ide értendő,
  • turisztikai fejlesztések,
  • az informatikai szegmens megerősítése, valamint a külföldi működő tőke idevonzásának felpörgetése lehet az új növekedésösztönző program „lelke”.

De biztosan szóba kerül az idei évértékelőben az előttünk álló európai parlamenti választás, és annak fő kampánytémája, a migrációs válság is.

Az Origo a helyszínről tudósít, kövessék a beszédet az oldalunkon! (De előtte, dél körül hosszabb összeállítást közlünk az eddigi évértékelőkről.)