Több mint 100 milliárd forintot költött a kormány bölcsődékre és óvodákra

Óvoda, ovi, bölcsöde, bölcsi, gyerek, gyerekek, játék
Budaörs, 2014. augusztus 25. Gyerekek játszanak a többszörös családbarát munkahelyként elismert Kürt Zrt. budaörsi székházában, Novák Katalinnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának a gyed extráról tartott sajtótájékoztatója előtt, 2014. augusztus 25-én. A tájékoztatón elhangzott, hogy az év első felében 18 600 édesanyához, illetve családjához érkezett többletjuttatás a gyed extrával. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
2019-ben is folytatódik az óvodák és bölcsődék fejlesztése Magyarországon. Varga Mihály azt mondta, hogy idén 14 településen, 1,5 milliárd forintból kezdődhetnek meg az óvodafejlesztések.
Vágólapra másolva!

Tizennégy településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztést célzó beruházások

közel 1,5 milliárd forint központi költségvetési támogatással

– tájékozatott Varga Mihály.

A kormány eddig bölcsődei és óvodai fejlesztésekre összesen 110 milliárd forintot költött – tette hozzá a pénzügyminiszter.

A központi költségvetés 2018-ban 4,5 milliárd forint összeget biztosított új bölcsődék kialakítására,

meglévő bölcsődék férőhelyszámának növelésére annak érdekében, hogy a bölcsődei ellátás egyre szélesebb körben legyen elérhető – hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

A kiírás értelmében az igényeket 2019. március 18-áig lehet benyújtani.

Idén 14 településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztések Forrás: MTI/Soós Lajos

A minisztériumba 2018. november 30-áig beérkezett pályázatokról ugyanakkor már döntést hozhattak. A határidőre beérkezett, formai és tartalmi szempontból is megfelelő pályázatokat támogatta a tárca – közölte a tárcavezető.

Tájékoztatása szerint így 14 településen – Kalocsán, Kiskunmajsán, Szabadszálláson, Budapest XVI. kerületében, Mórahalmon, Zsombón, Iszkaszentgyörgyön, Nagyvenyimben, Bősárkányon Dunakilitin, Farádon, Balatonfenyvesen, Igalon és Bölcskén – kezdődhetnek meg a bölcsődei beruházások.

Ennek köszönhetően közel háromszázzal nő a három éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma.