A magyar állam támogatja a pécsi Hauni fejlesztéseit

Vágólapra másolva!
2020-ig több mint 5,7 milliárd forint értékben fejleszti pécsi gépgyártó üzemét a Hauni Hungaria. A magas szakképzettséget igénylő munkahelyeket teremtő beruházásokhoz a Nemzeti Befektetési Ügynökség közel egymilliárd forint támogatást ad.
Vágólapra másolva!

A tavaly rekordlétszámot elérő Hauni Hungariának a legfontosabb célja a hatékonyság emelése, hogy gyorsan és rugalmasan tudjon reagálni a folyamatosan változó piaci igényekre.

Ennek érdekében összesen 5,7 milliárd forintos beruházást indított a vállalat, amihez a Nemzeti Befektetési Ügynökség közel egymilliárd forint támogatást ad.

Természetesen jelentős gazdaságfejlesztési és munkahelymegőrzési vállalásokért cserébe.

A beruházások nagy része közvetlenül a termelésre irányul. Négy üzemegységben – a forgácsoló és a lemezmegmunkáló üzemben, a gépszerelő üzemben és a berendezésgyártásban – bővíti és korszerűsíti a gépeit a vállalat.

Az új, modernebb és hatékonyabb gépek között CNC megmunkálóközpontok, lézervágó gép, ponthegesztő, szikraforgácsoló, festőberendezés és lemezmegmunkáló is van.

Ezek mellett komoly hangsúlyt kapnak az ipar 4.0 megoldások, amiknek az egyik eszköze a digitalizáció fejlesztése, hogy ne kelljen papírt használniuk. Egyre több munkatárs kap mobileszközöket és terjednek az érintőképernyős berendezések is.

Sok esetben a Hauni Hungaria saját maga fejleszti egyedi szoftveres megoldásait, mert a piacon elérhető programok a tömegtermelés igényeihez készültek, az egyedi gépgyártáshoz viszont egyedi megoldások kellenek.

Jut a fejlesztésekből a termeléstámogató területekre is. Új irodák épülnek és a logisztikai részleg is korszerűbb berendezéseket kap, mert fontos, hogy a mérnöki és az informatikai szakemberek is a legmodernebb környezetben dolgozhassanak.

A Nemzeti Befektetési Ügynökségtől kapott közel egymilliárd forintos támogatás feltételeként a Hauni Hungaria a fejlesztések utáni fenntartási időszak alatt is tartja vállalásait.

25 éves pécsi működése alatt 30,8 milliárd forintot fordított már beruházásokra, ebből 2,7 milliárdot 2018-ban.

A megye gazdaságának egyik fontos pilléreként hosszú távú stabil működés és dinamikus növekedés a cél, amihez a következő években is folyamatos fejlesztésre lesz szükség.